PPCGeeks Forums HTC Arrive HTC HD2 HTC Thunderbolt HTC Touch Pro 2 HTC Evo 4G HTC Evo 3D Samsung Galaxy S II Motorola Droid X Apple iPhone Blackberry
Go Back   PPCGeeks > Windows Mobile > WM HTC Devices > HTC Titan

Notices


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #201 (permalink)  
Old 06-20-2009, 12:46 AM
shaggylive's Avatar
WP Heavy Rot Sloth
Offline
Pocket PC: Mogul, Touch Pro 1&2, Evo, PhotonQ
Carrier: Sprint
Location: Iowa
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 3,466
Reputation: 3362
shaggylive is still contributing even after becoming a VIPshaggylive is still contributing even after becoming a VIPshaggylive is still contributing even after becoming a VIPshaggylive is still contributing even after becoming a VIPshaggylive is still contributing even after becoming a VIPshaggylive is still contributing even after becoming a VIPshaggylive is still contributing even after becoming a VIPshaggylive is still contributing even after becoming a VIPshaggylive is still contributing even after becoming a VIPshaggylive is still contributing even after becoming a VIPshaggylive is still contributing even after becoming a VIP
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: Official Titan built-in GPS Thread

Quote:
Originally Posted by sallad View Post
Heya everybody nice thread ya got here. So I experimented because my External GPS crapped out on me. I just have one question is it worth the hassle to use a custom rom? I tried doing this last night but things were not working out.... But I did try the stock route and it seems I am getting a signal but not good enough for TomTom.... Anyways if I go with a hacked rom and radio will the internal gps work better?

I have a Titan on Telus.

Thank you!
welcome to the community.

on the titan yes, (i know nothing of 6.5) dcd would be a good one to use, but if you don't use the camera much, you can get 6mb more ram (that's 10% for the titan) with no2chem's last titan rom. pm me for more questions on that though.

back on topic; the radio version will the way to improve reception, although I'm not sure what's the best for you.
__________________
7 windows to rule them all, 7 windows to find them,
7 windows to bring them all, and in the network bind them.
Navizon CM&ResProxyKiller nueRom SuspendResume777
Reply With Quote
This post has been thanked 1 times.
  #202 (permalink)  
Old 06-23-2009, 12:18 AM
bertrenolds's Avatar
N00b
Offline
Pocket PC: Titan/mogul
Carrier: Sprint
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 43
Reputation: 65
bertrenolds is becoming a great contributor
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: Official Titan built-in GPS Thread

Quote:
Originally Posted by shaggylive View Post
welcome to the community.

on the titan yes, (i know nothing of 6.5) dcd would be a good one to use, but if you don't use the camera much, you can get 6mb more ram (that's 10% for the titan) with no2chem's last titan rom. pm me for more questions on that though.

back on topic; the radio version will the way to improve reception, although I'm not sure what's the best for you.
It's hard for me to believe anything could be better then Titan Radio ROM 3.42.50, I have to say it's amazing, I get like 8 sats in 15-30 seconds if even 15sec's and I live in the mountains. I have WM6.5 21501 and it rocks, forget 6.1! 6.5's GUI is alot easier on the eyes and much more functional when using your finger.

Last edited by bertrenolds; 06-23-2009 at 12:26 AM.
Reply With Quote
  #203 (permalink)  
Old 06-25-2009, 03:07 PM
cat3rn's Avatar
Lurker
Offline
Pocket PC: XV6800
Carrier: Verizon
Location: NV
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 12
Reputation: 0
cat3rn is a n00b
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: Official Titan built-in GPS Thread

Quote:
Originally Posted by bertrenolds View Post
It's hard for me to believe anything could be better then Titan Radio ROM 3.42.50, I have to say it's amazing, I get like 8 sats in 15-30 seconds if even 15sec's and I live in the mountains. I have WM6.5 21501 and it rocks, forget 6.1! 6.5's GUI is alot easier on the eyes and much more functional when using your finger.
Where did you get WM6.5? I don't want to change anything else just upgrade to 6.5.
Reply With Quote
  #204 (permalink)  
Old 06-29-2009, 09:26 AM
dmfa's Avatar
Lurker
Offline
Pocket PC: Titan/6800, WM 6.5 21501
Carrier: Verizon
Location: TX
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 9
Reputation: 0
dmfa is a n00b
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: Official Titan built-in GPS Thread

I cannot get GPS to work on my newly acquired Titan with a PPCkitchen WM 6.5 21501. I made sure to select "GPS" from the Rev drop-down box. I installed Olipro 2.40 bootloader and Radio 3.42.50 prior to loading the ROM.

I have taken the steps using QPST listed here: http://wiki.xda-developers.com/index...VerizonAGPSFix

And the External GPS settings listed here: http://forum.ppcgeeks.com/showthread.php?t=17032

I've also tried the |||bored||| GPS fix originally for the Touch Pro: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=462206

I'm noticing the ROM listed in the kitchen's 21501 build is 3.0.666.1 (or something similar) when the PPCgeeks site says 3.16.651.0 is the minimum which can be used. However, the XDA developers site says that with the edits made using QPST, any ROM can be used. I'm also pretty surprised the ROM number for a 6.5 is lower than the stock 6.1...

I have the VZW stock WM 6.1 ROM (3.57.605.1) and radio 3.37.75 and tried to use those as well with no luck.

So, no GPS with PPCkitchen.org's 6.5 21501, and no GPS with the stock 6.1 ROM...any ideas for what I can do to make this thing work?
__________________
DMFA
Titan/6800, WM 6.5 21501, Radio 3.42.50, nueSPL 2.47, GPS
(Much thanks to the PPCkitchen.org team!)

"The complexity of the instrument is inversely proportional to the intelligence of its user."
Reply With Quote
  #205 (permalink)  
Old 06-29-2009, 10:00 AM
drewcam888's Avatar
Mr. Chevy
Offline
Pocket PC: Kaiser, XV6800, Ozone, & TP2
Carrier: Linearly polarized plane waves in LTE modulation
Location: Nevada
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2,343
Reputation: 3660
drewcam888 is still contributing even after becoming a VIPdrewcam888 is still contributing even after becoming a VIPdrewcam888 is still contributing even after becoming a VIPdrewcam888 is still contributing even after becoming a VIPdrewcam888 is still contributing even after becoming a VIPdrewcam888 is still contributing even after becoming a VIPdrewcam888 is still contributing even after becoming a VIPdrewcam888 is still contributing even after becoming a VIPdrewcam888 is still contributing even after becoming a VIPdrewcam888 is still contributing even after becoming a VIPdrewcam888 is still contributing even after becoming a VIP
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: Official Titan built-in GPS Thread

I bet you have pri 2.03xx. Thsi MR1/MR2 pri blocks gps on any custom rom. You must downgrade and then unlock and flash custom radio and rom again.

http://forum.ppcgeeks.com/showthread.php?t=21161
__________________
If you have wifi and GPS on your phone, click link below for Navizon. Navizon gives you money to log wifi and cell phone towers.
http://my.navizon.com/Webapps/UserAd...e=585A56575E5E
Reply With Quote
  #206 (permalink)  
Old 06-29-2009, 11:18 AM
dmfa's Avatar
Lurker
Offline
Pocket PC: Titan/6800, WM 6.5 21501
Carrier: Verizon
Location: TX
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 9
Reputation: 0
dmfa is a n00b
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: Official Titan built-in GPS Thread

Quote:
Originally Posted by drewcam888 View Post
I bet you have pri 2.03xx. Thsi MR1/MR2 pri blocks gps on any custom rom. You must downgrade and then unlock and flash custom radio and rom again.

http://forum.ppcgeeks.com/showthread.php?t=21161
I have PRI 1.46_002.

Let me go ahead and list everything I've seen/done:
QPST Edits
PDE IP address: 216.198.139.92
PDE Port Number: 8889
PDE Transport: IP
Position Calculation: PDE

Reg Edits:
HKLM/Software/HTC/SUPL AGPS/
Enable AGPS=1
EnableGPSSmartMode=1
GPSMode=4 (was 2)
ServerIP=216.198.139.92 (was 66.174.95.132)
ServerPort=8889 (was 888

Cabs Installed (I realize some of these may work against each other)
lllboredlll_VZW_GPS_Fix_v2
PPST1.46
Serf Telus aGPS

Threads/Wikis Referenced (Before anyone tells me to search)
"Official Titan built-in GPS Thread" http://forum.ppcgeeks.com/showthread.php?t=17032
"VZW aGPS issues anyone?" http://forum.ppcgeeks.com/showthread.php?t=61558
"Verizon GPS Outtage?" http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=494551
"Verizon - GPS Position jumps all over" http://forum.ppcgeeks.com/showthread.php?p=730133
"Adapter program to enable assisted GPS on the Verizon xv6800 "MR1" (WM 6.1) ROM" http://forum.xda-developers.com/show....php?p=3555579
"Titan GPS Fix" http://wiki.xda-developers.com/index...me=TitanGpsFix

So I'm getting a little chafed and feel like I'm running around in circles.

I'm trying to get it to work with DCD 4.1.2, but I have the same problem I did with the stock VZW 3.57.605 and with the PPCkitchen 6.5 21501; HTC GPS Tool keeps looping the following five lines:
$GPGGA,,,,,,0,,,,,,,,*66
$GPRMC,,V,,,,,,,,,,N*53
$GPGSA,A,1,,,,,,,,,,,,,,,,*32
$GPVTG,,T,,M,,N,,K*4E
$GPGSV,1,1,00*79

I would really prefer to use 6.5 since I greatly prefer it to 6.1, but I might sacrifice it for GPS use.

Thanks all!
Reply With Quote
  #207 (permalink)  
Old 06-29-2009, 11:23 AM
drewcam888's Avatar
Mr. Chevy
Offline
Pocket PC: Kaiser, XV6800, Ozone, & TP2
Carrier: Linearly polarized plane waves in LTE modulation
Location: Nevada
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2,343
Reputation: 3660
drewcam888 is still contributing even after becoming a VIPdrewcam888 is still contributing even after becoming a VIPdrewcam888 is still contributing even after becoming a VIPdrewcam888 is still contributing even after becoming a VIPdrewcam888 is still contributing even after becoming a VIPdrewcam888 is still contributing even after becoming a VIPdrewcam888 is still contributing even after becoming a VIPdrewcam888 is still contributing even after becoming a VIPdrewcam888 is still contributing even after becoming a VIPdrewcam888 is still contributing even after becoming a VIPdrewcam888 is still contributing even after becoming a VIP
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: Official Titan built-in GPS Thread

stop dude. The bored fix is for the touch pro not the mogul/xv6800. Time to reflash and start over with the correct files. And I dont recognize that pri. I would say to follow the returning to stock thread. Then unlock and reflash custom radio and rom. Then follow thing the agps stuff in the thread below. You really should read that the files are for before you install them. You are lucky you didnt screw something up for good.

http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=703

Last edited by drewcam888; 06-29-2009 at 11:26 AM.
Reply With Quote
This post has been thanked 1 times.
  #208 (permalink)  
Old 06-29-2009, 01:58 PM
dmfa's Avatar
Lurker
Offline
Pocket PC: Titan/6800, WM 6.5 21501
Carrier: Verizon
Location: TX
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 9
Reputation: 0
dmfa is a n00b
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: Official Titan built-in GPS Thread

In that case, I think it's very silly that the Titan forums linked to those pages. I figured based on the reputations of the users that posted them, what worked for Raphael would work for Titan.

- Titan_relocker to SPL 1.04, RUU to ROM 2.09.605.8, Radio 1.30.00, PRI 1.35
- nueSPL 2.47, Radio 3.42.50, ROM PPCkitchen 6.5 21501 (PRI 1.46)
- QPST'd to 216.198.139.92, 8889, IP, PDE; reset
- Serf Telus aGPS.cab, reset
- Phone: Location On; External GPS: Program COM4, Hardware (None), 4800 baud, Manage automatically
- Installed HTC GPS Tool 1.2.2.11, reset, set to Q7500, COM4, 4800 baud, Cold Start

I found 1 satellite, but I'm in a medical school lecture hall, so I doubt I can see many from in here. I'll have to go outside to test it later.

Thanks a lot to serfboreds/joshkeller77, drewcam888 (hey, at least you can't say I didn't search enough ), and the Lord Almighty for preventing my phone from getting bricked in the process
Reply With Quote
  #209 (permalink)  
Old 06-30-2009, 01:23 PM
boblpn's Avatar
PPCGeeks Regular
Offline
Pocket PC: Mogul 6800
Carrier: Alltel
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 63
Reputation: 20
boblpn is just getting started
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: Official Titan built-in GPS Thread

If cooking custom ROM and I want WM6.5, what are the minimum required ingredients / selections to activate Titan ROM? What do I have to add after cooking? I'm sorry, I'm not as tech savvy as most. I can follow directions, I just need to know what to put in it with the cooking / custom ROM, or afterwards.

How do I identify the PRI?

I currently have unlocked Titan with Olipro 2.4, radio 3.42.50 and custom ROM of 21501 I believe with just a few add-ins.
Reply With Quote
  #210 (permalink)  
Old 06-30-2009, 02:01 PM
83SanDimas's Avatar
Lurker
Offline
Pocket PC: iphone
Carrier: ATT
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 18
Reputation: 0
83SanDimas is a n00b
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: Official Titan built-in GPS Thread

Well I hard reset and installed the two cabs. I am pretty sure I am runng MR1 but unsure how to verify. No GPS
Reply With Quote
Reply

  PPCGeeks > Windows Mobile > WM HTC Devices > HTC Titan

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


All times are GMT -4. The time now is 06:08 AM.


Powered by vBulletin® ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
©2012 - PPCGeeks.com