PPCGeeks

PPCGeeks (http://forum.ppcgeeks.com/index.php)
-   CDMA TP Development (http://forum.ppcgeeks.com/forumdisplay.php?f=68)
-   -   WM6.5 build 21501 kitchen (http://forum.ppcgeeks.com/showthread.php?t=46526)

gguruusa 11-25-2008 05:38 PM

WM6.5 build 21501 kitchen
 
PPCkitchen WM 6.5 21501:
-First release of 21501

Brought to you by PPCKitchen.org. Donations keep 'em coming, so tip if you are able.

Apache, Herman, Kaiser, Raphael, Titan, Victor, and Vogue kitchens have been updated for this build.

CDMA device bases

Herman = Touch Pro
Victor = Diamond
Vogue = Touch/6900
Titan = Mogul/6800
Apache = 6700

GSM device bases
Raphael = Trouch Pro/Fuze
Kaiser = Tilt

Instructions:
If you haven't already installed BuildOS:
BuildOS Installer
Installation and Usage Instructions


Kitchen files are available from the Updater (installed w/ BuildOS) or manual downloads.
Please use Updater when possible.

Bugs:
Not compatible with Cambridge Bluetooth

If you are having issues changing the themes, please check the following registry entry:

Code:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Security\Policies\Policies]
"1007"=dword:00000028

http://ppckitchen.org/img/BuildOS.screenshot.jpg

kaos 11-25-2008 06:05 PM

Re: WM6.1 build 20931 kitchen
 
oh glory day glory day...building right now...THANK YOU GUYS FOR ALL THAT YOU DO>

electronicrice 11-25-2008 06:14 PM

Re: WM6.1 build 20931 kitchen
 
Can someone confirm whether or not this has the texting issue as well; the one where it doesn't mark messages as read? I'm curious to see if it does. I'm a huge texter and that issue just bugs the hell out of me.

x10guy 11-25-2008 06:22 PM

Re: WM6.1 build 20931 kitchen
 
wooo hooo! Checking it out right now.

gguruusa 11-25-2008 08:37 PM

Re: WM6.1 build 20931 kitchen
 
Quote:

Originally Posted by superevilllama (Post 542585)
just downloaded all files via updater getting crash and buildos appears to be trying to default to apache selections? Never gives me a choice of what to use..

huh? It should pull up a file picker screen. Not quite the same screen as before, but same concept. Screenshot or description of error, please.

BTW, once you get the picker...choose the "Create a New Project" tab...

gguruusa 11-25-2008 09:09 PM

Re: WM6.1 build 20931 kitchen
 
Quote:

Originally Posted by miguelfp1 (Post 542790)
I have .Net 3.0 running on Windows Vista Ultimate, it's the first time it's happened. The error says "An error occured creating the form. See Exception.InnerException for details. The error is: Could not find a part of the path 'C:\Program Files\PPCkitchen.org\BuildOS\Projects\Groups\Build Bases'."

I can also provide the error log and a screenshot if needed. Thanks!!

You didn't download everything you need. Use updater.

510jungleboy 11-26-2008 12:32 AM

Re: WM6.1 build 20931 kitchen
 
Weird , i builded a rom , but it won't boot after flashing. What have i done wrong? can anyone guide me? Before the update, i was able to build roms and flashed fine , now after the update, i could build roms too but it won't boot after flash. I'm using Sprint TP.

gguruusa 11-26-2008 09:25 AM

Re: WM6.1 build 20931 kitchen
 
Quote:

Originally Posted by r3plica (Post 543625)
edit: it flashed now im getting the same issue as above poster with it sitting in a loop rebooting.

Build Log and selections.txt (or is it clean?), pls

B18DelSolT 11-26-2008 09:55 AM

Re: WM6.1 build 20931 kitchen
 
I dunno if this is the cause of the problem, but if you guys look at the build status it says in red "PagePool not located"

cause i also am getting the restart loop

gguruusa 11-26-2008 10:09 AM

Re: WM6.1 build 20931 kitchen
 
Quote:

Originally Posted by B18DelSolT (Post 543801)
I dunno if this is the cause of the problem, but if you guys look at the build status it says in red "PagePool not located"

cause i also am getting the restart loop

Interesting, but no, that won't cause a problem other than the pagepool requested won't be set.

B18DelSolT 11-26-2008 10:18 AM

Re: WM6.1 build 20931 kitchen
 
Quote:

Originally Posted by gguruusa (Post 543820)
Interesting, but no, that won't cause a problem other than the pagepool requested won't be set.

Thanks for the Quick reply, yeah i saw that and dont much about how it works..

im also wondering, is anyone else having issues getting to the old selections? here is the error i get when i try to.


http://img165.imageshack.us/img165/7521/eroorfv9.th.jpg

... Nvm, thats only if i were to redo a rom i already made, if i recreate a new one i dont have that error

gguruusa 11-26-2008 10:23 AM

Re: WM6.1 build 20931 kitchen
 
Quote:

Originally Posted by B18DelSolT (Post 543832)
Thanks for the Quick reply, yeah i saw that and dont much about how it works..

im also wondering, is anyone else having issues getting to the old selections? here is the error i get when i try to.

Old selections.txt files will not work.

Remake them by creating a similar base in the new buildos, then cut-and-paste your selections (using a text editor) from the old file to the new file. Do not copy anything other than the long list of selections at the end of the file.

gguruusa 11-26-2008 10:25 AM

Re: WM6.1 build 20931 kitchen
 
Quote:

Originally Posted by miguelfp1 (Post 542790)
I have .Net 3.0 running on Windows Vista Ultimate, it's the first time it's happened. The error says "An error occured creating the form. See Exception.InnerException for details. The error is: Could not find a part of the path 'C:\Program Files\PPCkitchen.org\BuildOS\Projects\Groups\Build Bases'."

I can also provide the error log and a screenshot if needed. Thanks!!

With the update pushed this morning, this error is now handled gracefully.

The fail to flash bug should also be fixed.

Not booting is still an open issue.
EDIT: found the issue...will have the fix up in about 45 minutes.

ephone1 11-26-2008 11:56 AM

Re: WM6.1 build 20931 kitchen
 
I don't see an Alltel carrier listing for this. Is there one in the works?

ephone1 11-26-2008 12:04 PM

Re: WM6.1 build 20931 kitchen
 
Nevermind - I got it.

leoiden 11-26-2008 01:12 PM

Re: WM6.1 build 20931 kitchen
 
the updater keeps giving me an error to copy ppc oem vga package ?
please help me resolve this thanks in advance

gguruusa 11-26-2008 01:15 PM

Re: WM6.1 build 20931 kitchen
 
Quote:

Originally Posted by leoiden (Post 544169)
the updater keeps giving me an error to copy ppc oem vga package ?
please help me resolve this thanks in advance

Try, try again. if that doesn't work, try again. and again.

When you give up, you can download it manually from http://ppckitchen.org/Downloads

gguruusa 11-26-2008 03:18 PM

Re: WM6.1 build 20931 kitchen
 
Quote:

Originally Posted by leoiden (Post 544431)
same here did all the updates manually and was able to flash but when it boots it rsets like crazy and it never goes through the setup process!

You can't do the updates manually, unless you reinstall buildos. One of the updates IS buildos.

gguruusa 11-26-2008 05:52 PM

Re: WM6.1 build 20931 kitchen
 
Quote:

Originally Posted by grock (Post 544441)
the stuck at 6% is fixed... the update is now fixed... but the error after update is finished, is not... still gets stuck in bootloader and u need to flash a new rom to get out of it, ive uninstalled, reinstalled, used the updater and tried it manually.. also i cant get the 20755 to work at all... wont dl via the updater


Yeah...ok, the problem has been resolved. updater wasn't being told the updates were available. It now knows.

The issue with 20755 should be fixed as well.

If anyone tried 20924, that's fixed too.

Compusmurf 11-26-2008 06:11 PM

Re: WM6.1 build 20931 kitchen
 
GGURUUSA,

excellent. Just ran the updater. It seemed to grab everything, including the 20755 ones.

I suspect I should go in and "recompile" my build again to take advantage of any fixes.

dinkey 11-26-2008 09:02 PM

Re: WM6.1 build 20931 kitchen-- Error
 
I used the updater and I got an error after I launched the Kitchen.

I then uninstalled everything and reinstalled with a fresh download of build OS and then used the update and selected the entire Herman files.

Both times I keep on getting an error that says:

"Error while reading group configuration file.
XIP Filename= Herman_1.03.651.3_20924.enc.bin
Argument 'Length' must be greater or equal to zero."

I feel like I am making a really obvious stupid error.. Can somone advise please.

I reread the tutorial but I can't seem to find it.

510jungleboy 11-26-2008 09:19 PM

Re: WM6.1 build 20931 kitchen
 
Quote:

Originally Posted by gguruusa (Post 544813)
Yeah...ok, the problem has been resolved. updater wasn't being told the updates were available. It now knows.

The issue with 20755 should be fixed as well.

If anyone tried 20924, that's fixed too.


Thank you very much, now it's running like a new car. :headbang: Just finished building a test rom and it's a go ! I builded a rom with ease. Thank you very much. Since I am new to building roms, where can i go to learn more? i want to put my own cabs and do auto run, stuff like that.

gguruusa 11-26-2008 09:38 PM

Re: WM6.1 build 20931 kitchen-- Error
 
Quote:

Originally Posted by dinkey (Post 545177)
I used the updater and I got an error after I launched the Kitchen.

I then uninstalled everything and reinstalled with a fresh download of build OS and then used the update and selected the entire Herman files.

Both times I keep on getting an error that says:

"Error while reading group configuration file.
XIP Filename= Herman_1.03.651.3_20924.enc.bin
Argument 'Length' must be greater or equal to zero."

I feel like I am making a really obvious stupid error.. Can somone advise please.

I reread the tutorial but I can't seem to find it.

That's an older file you have. Try updater again...be sure to get the Herman Kitchen core (or base or something like that)

If you're getting that from an old selections file...you need to remake the selections file.

dinkey 11-26-2008 09:44 PM

Re: WM6.1 build 20931 kitchen-- Error
 
Quote:

Originally Posted by gguruusa (Post 545261)
That's an older file you have. Try updater again...be sure to get the Herman Kitchen core (or base or something like that)

If you're getting that from an old selections file...you need to remake the selections file.

But I just downloaded it fresh right now from ppckitchen.org

Is ppckitchen.org working properly, cause now I am trying to download build os again and its giving me an error.

gguruusa 11-26-2008 09:48 PM

Re: WM6.1 build 20931 kitchen-- Error
 
Quote:

Originally Posted by dinkey (Post 545279)
But I just downloaded it fresh right now from ppckitchen.org

Is ppckitchen.org working properly, cause now I am trying to download build os again and its giving me an error.

Yes. I was just updating it. Try again.

It looks like you are trying to run a selections.txt from an older kitchen. Use the Create New Project tab to remake the selections.txt. Old selections.txt will not work.

..you might be best off deleting .../projects/*.* and .../projects/groups/*.* before you install buildos.msi

x10guy 11-26-2008 10:27 PM

Re: WM6.1 build 20931 kitchen
 
I had trouble updating the kitchen so I uninstalled and installed from scratch.

Everything went fine until I actually tried to flash the new ROM. I got to 88% and it stopped and eventually timed out and gave me an error. I slowly kept on eliminating programs from the kitchen and after about 11 more tries I got all the way up to 96% but it would not go any farther than that.

Not quite sure what I am doing wrong. I had to flash back to Hibby's 1.7 to get it up again.

dinkey 11-26-2008 11:04 PM

Re: WM6.1 build 20931 kitchen-- Error
 
Quote:

Originally Posted by gguruusa (Post 545289)
Yes. I was just updating it. Try again.

It looks like you are trying to run a selections.txt from an older kitchen. Use the Create New Project tab to remake the selections.txt. Old selections.txt will not work.

..you might be best off deleting .../projects/*.* and .../projects/groups/*.* before you install buildos.msi

I just uninstalled it and deleted the entire ppckiten tree and installed it again..... its loading fine.. hopefully my first cooked rom should be on its way soon!!!

Thanks Guru!!

gguruusa 11-27-2008 12:33 AM

Re: WM6.1 build 20931 kitchen
 
Quote:

Originally Posted by x10guy (Post 545375)
I had trouble updating the kitchen so I uninstalled and installed from scratch.

Everything went fine until I actually tried to flash the new ROM. I got to 88% and it stopped and eventually timed out and gave me an error. I slowly kept on eliminating programs from the kitchen and after about 11 more tries I got all the way up to 96% but it would not go any farther than that.

Not quite sure what I am doing wrong. I had to flash back to Hibby's 1.7 to get it up again.

Failure to flash errors are caused by an error in ppcbuildos.exe. If you get the latest buildos.msi or run updater, that should take care of it. The .msi will definitely take care of it.

MaskedLion 11-27-2008 12:51 AM

Re: WM6.1 build 20931 kitchen
 
So has anyone flashed the 20931 sys?
If so, how is it running?
Recommend?

510jungleboy 11-27-2008 01:37 AM

Re: WM6.1 build 20931 kitchen
 
Quote:

Originally Posted by MaskedLion (Post 545685)
So has anyone flashed the 20931 sys?
If so, how is it running?
Recommend?


I have flashed it. It is pretty stable. The only thing i noticed about it that TouchFLO 3d restart itself a couple of times, besides that it's running great. I recommend it.

x10guy 11-27-2008 02:32 AM

Re: WM6.1 build 20931 kitchen
 
Quote:

Originally Posted by 510jungleboy (Post 545765)
I have flashed it. It is pretty stable. The only thing i noticed about it that TouchFLO 3d restart itself a couple of times, besides that it's running great. I recommend it.

I still haven't gotten my flashing working yet. I did all the updates and it goes all the way to like 88-94% and times out... ugh so frustrating.

But yeah, I noticed the TF3D quitting unexpectedly in the previous kitchen. Did anyone figure out what the problem is?

B18DelSolT 11-27-2008 05:43 AM

Re: WM6.1 build 20931 kitchen
 
Quote:

Originally Posted by gguruusa (Post 542376)
PPCkitchen WM 6.1 20931:

Got it working, you OWN!!!, faster and a lot more stable than the previous kitchen

[edit by GGuruUSA: pointless quoted content removed]

dkincaid 11-27-2008 10:31 AM

Re: WM6.1 build 20931 kitchen
 
Quote:

Originally Posted by x10guy (Post 545844)
I still haven't gotten my flashing working yet. I did all the updates and it goes all the way to like 88-94% and times out... ugh so frustrating.

But yeah, I noticed the TF3D quitting unexpectedly in the previous kitchen. Did anyone figure out what the problem is?

I'm waiting to hear the answer to this as well as it's really keeping me from flashing.

gguruusa 11-27-2008 10:43 AM

Re: WM6.1 build 20931 kitchen
 
Quote:

Originally Posted by dkincaid (Post 546061)
I'm waiting to hear the answer to this as well as it's really keeping me from flashing.

Either run updater and let it download a new BuildOS.exe or install the latest BuildOS.msi.

dkincaid 11-27-2008 10:45 AM

Re: WM6.1 build 20931 kitchen
 
Quote:

Originally Posted by gguruusa (Post 546079)
Either run updater and let it download a new BuildOS.exe or install the latest BuildOS.msi.

So the issue with TF3D crashing and restarting is resolved with the new kitchen update?

gguruusa 11-27-2008 11:10 AM

Re: WM6.1 build 20931 kitchen
 
Quote:

Originally Posted by dkincaid (Post 546085)
So the issue with TF3D crashing and restarting is resolved with the new kitchen update?

I know nothing of tf3d. Last I heard it seemed to be weather related.

510jungleboy 11-27-2008 01:14 PM

Re: WM6.1 build 20931 kitchen
 
Hey GGURUUSA , is there a way to fix the internet icon that is displayed in the tab? THe internet globe picture looks like it was cut/paste on with black border around it. Thanks

x10guy 11-27-2008 01:20 PM

Re: WM6.1 build 20931 kitchen
 
OK. I finally got it running and flashed.
I actually had to install the kitchen on a totally seperate computer and it worked.
Funny that my old computer (I had previously flashed about 50 times on it) simply would not work right. I ran the updater. I tried removing it and reinstalling it from scratch. I manually deleted all the folders and then tried reinstalling it... still would not work.

Anyways, it's working now. I installed TF3D and so far it's fine. (I didn't try installing any weather options)

gguruusa 11-27-2008 01:47 PM

Re: WM6.1 build 20931 kitchen
 
Quote:

Originally Posted by x10guy (Post 546296)
OK. I finally got it running and flashed.
I actually had to install the kitchen on a totally seperate computer and it worked.
Funny that my old computer (I had previously flashed about 50 times on it) simply would not work right. I ran the updater. I tried removing it and reinstalling it from scratch. I manually deleted all the folders and then tried reinstalling it... still would not work.

What was is doing wrong? Error messages, please.

eric20817 11-27-2008 02:24 PM

Re: WM6.1 build 20931 kitchen
 
Quick question:

I've been an avid BuildOS user from my Apache and Mogul days. You guys ROCK and have made me the envy of all my PPC toting friends.

So I just got the Verizon HTC Pro.

1. Where can I get a stock Verizon ROM just in case I mess up my own one.

2. Do I need to do any radio updates/unlocking specific to Verizon? I recall this being the case when the Verizon version came out (always later than Sprint) in the Mogul line.

3. Has anyone successfully flashed a Verizon HTC Pro?

Thanks..

-Eric


All times are GMT -4. The time now is 07:27 PM.

Powered by vBulletin® ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
©2012 - PPCGeeks.com


Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0