PPCGeeks Forums HTC Arrive HTC HD2 HTC Thunderbolt HTC Touch Pro 2 HTC Evo 4G HTC Evo 3D Samsung Galaxy S II Motorola Droid X Apple iPhone Blackberry
Go Back   PPCGeeks > Windows Mobile > WM HTC Devices > HTC Touch Pro

Notices



Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 03-03-2009, 02:33 PM
jmorton10's Avatar
VIP Member
Offline
Pocket PC: rooted DroidX/leaked 2.2
Carrier: Verizon
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 6,692
Reputation: 5695
jmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the community
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
ICS questions??

I have a Sprint TP activated on Verizon. I want to use WMwifirouter with my ipod touch & my unlimited data, but I can't keep it working for any amount of time.

I have figured out it is an ICS problem & it doesn't seem to matter what ROM I use (I have tried every darn one of them).

I flashed this morning to one of the SSK ROM's & then installeed the ICS cab. It works perfectly the first time I connect it to my LT & finds an IP address almost instantly. I hooked the touch to it & used it all the way to work on the net & it worked fine.

The problem is, as soon as I shut down WMwifi & restart the phone it never works again. At that point, if I hook it to the LT, it says "limited connectivity" & never finds an IP address.

Does anybody have a solution to this???

~John
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 03-03-2009, 05:39 PM
igot5onitt's Avatar
PPCGeeks Regular
Offline
Pocket PC: EVO, DroidPro, BBerry Bold/Tour
Carrier: sprint speed
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 67
Reputation: 15
igot5onitt is a n00b
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: ICS questions??

What happens if you do a hard reset and try to connect your laptop to your wmwifi? Does it work? <-trying to find out if WMWifi is resetting itself every time you open/close the app (which it should be doing).


When you initially set up WMWifi did you use the recommended settings? I'm wondering if your wmwifi is set up for "Dynamic" so that it resets everytime.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 03-03-2009, 08:10 PM
jmorton10's Avatar
VIP Member
Offline
Pocket PC: rooted DroidX/leaked 2.2
Carrier: Verizon
Threadstarter
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 6,692
Reputation: 5695
jmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the community
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: ICS questions??

Quote:
Originally Posted by igot5onitt View Post
When you initially set up WMWifi did you use the recommended settings? I'm wondering if your wmwifi is set up for "Dynamic" so that it resets everytime.
I have probably reinstalled it 25 times at this point after hard resets, ROM flashes etc.

I have tried it at the default settings & everything in between. I don't believe the problem is with WMrouter at all, but it seems to be an ICS problem.

Today, at work I reinstalled the ICSinstall cab again. It says it will uninstall the previous version etc & then installs & does a soft reset.

At that point, if I connect it to my PC thru USB it connects & finds an IP address almost instantly. At that point, WMwifirouter works perfectly (& since I haven't soft reset the TP since I left work it is still working fine).

As soon as I soft reset the TP however, ICS will only give "limited connection" & at that point WMwifi appears to start up & work but it won't allow access to any web sites.

~John
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 03-03-2009, 08:24 PM
robby37's Avatar
PPCGeeks Regular
Offline
Pocket PC: vouge and titan
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 83
Reputation: 65
robby37 is becoming a great contributor
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: ICS questions??

it is your carrier i believe blocking it i beleive i posted a guide in the last thread that you were talking about this in if you want pm me and ill walk you through it through im or on phone or something you need to disable verizons ability to tell your tethering you have to disable multi nai and delete a couple of keys in the reg and also disable the pam phone as modem con so that the phone only connects to verizons internet then just forwards all traffic

Quote:
Originally Posted by jmorton10 View Post
I have probably reinstalled it 25 times at this point after hard resets, ROM flashes etc.

I have tried it at the default settings & everything in between. I don't believe the problem is with WMrouter at all, but it seems to be an ICS problem.

Today, at work I reinstalled the ICSinstall cab again. It says it will uninstall the previous version etc & then installs & does a soft reset.

At that point, if I connect it to my PC thru USB it connects & finds an IP address almost instantly. At that point, WMwifirouter works perfectly (& since I haven't soft reset the TP since I left work it is still working fine).

As soon as I soft reset the TP however, ICS will only give "limited connection" & at that point WMwifi appears to start up & work but it won't allow access to any web sites.

~John
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 03-03-2009, 08:24 PM
robby37's Avatar
PPCGeeks Regular
Offline
Pocket PC: vouge and titan
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 83
Reputation: 65
robby37 is becoming a great contributor
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: ICS questions??

i had alot of issues with this with my 6800 on verizon once i went to a 6.1 rom
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 03-04-2009, 08:11 AM
jmorton10's Avatar
VIP Member
Offline
Pocket PC: rooted DroidX/leaked 2.2
Carrier: Verizon
Threadstarter
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 6,692
Reputation: 5695
jmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the community
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: ICS questions??

Quote:
Originally Posted by robby37 View Post
it is your carrier i believe blocking it i beleive i posted a guide in the last thread that you were talking about
Well, that didn't work either & I'm totally stumped at this point.

I did a hard reset, all the regedits, reinstalled ICS & WMwifirouter & it worked perfectly once.

I soft reset & it stopped working.

~John
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 03-04-2009, 08:12 AM
jmorton10's Avatar
VIP Member
Offline
Pocket PC: rooted DroidX/leaked 2.2
Carrier: Verizon
Threadstarter
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 6,692
Reputation: 5695
jmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the community
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: ICS questions??

Quote:
Originally Posted by robby37 View Post
i had alot of issues with this with my 6800 on verizon once i went to a 6.1 rom
Did you ever find a fix for it??

When I had my 6800's I never had a problem with WMwifirouter & I used it all the time.

~John
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 03-04-2009, 08:39 AM
z28marols1's Avatar
PPCGeeks Regular
Offline
Pocket PC: Palm Pre baby!
Carrier: Sprint
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 192
Reputation: 170
z28marols1 is keeping up the good workz28marols1 is keeping up the good work
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: ICS questions??

try refreshing the IP address on your laptop (if you havent already). And have you tried restarting your laptop in all this mess just to eliminate something your laptop is doing as the cause?
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 03-04-2009, 09:12 AM
jmorton10's Avatar
VIP Member
Offline
Pocket PC: rooted DroidX/leaked 2.2
Carrier: Verizon
Threadstarter
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 6,692
Reputation: 5695
jmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the community
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: ICS questions??

Unfortunately, I've tried all that (about 25 times)

~John
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 03-04-2009, 01:26 PM
jmorton10's Avatar
VIP Member
Offline
Pocket PC: rooted DroidX/leaked 2.2
Carrier: Verizon
Threadstarter
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 6,692
Reputation: 5695
jmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the communityjmorton10 is a trusted member of the community
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: ICS questions??

I have one more thing I am going to try tonight just for kicks.

I will flash it again, do all the reg edits, install ICS & WMwifirouter & get it working.

At that point, I will export a copy of the working reg to my storage card. Then, after I soft reset & it's not working I will import the working reg settings & see if that makes any difference.

~John
Reply With Quote
Reply

  PPCGeeks > Windows Mobile > WM HTC Devices > HTC Touch Pro

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


All times are GMT -4. The time now is 08:49 AM.


Powered by vBulletin® ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
©2012 - PPCGeeks.com