PPCGeeks Forums HTC Arrive HTC HD2 HTC Thunderbolt HTC Touch Pro 2 HTC Evo 4G HTC Evo 3D Samsung Galaxy S II Motorola Droid X Apple iPhone Blackberry
Go Back   PPCGeeks > Windows Mobile > WM HTC Devices > HTC Apache > HTC Apache Development

Notices



Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 03-24-2008, 06:55 PM
troeper's Avatar
Lurker
Offline
 
Join Date: May 2007
Posts: 14
Reputation: 0
troeper is a n00b
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Apache 6.1 wifi problems

I started trying to cook a 6.1 rom 3 days ago and while i'm up and running, i'm now on my 10th or so reflash because wifi wont work at all

Under Wifi settings/advanced, the status is "Connecting to a network", but no router is recognized.

I'm installing from windows xp using installer 2.02 and have also been getting the G'reloc "can't find file" errors that have also been posted w/o a solution found. This is also despite updating BuildOS today.

Temporarily i'm going back to 6.0; however, i've heard the folks that successfully installed 6.1 have better wifi function and since this is the principal use for this unit, i would like to eventually use 6.1

Suggestions would be appreciated.

troeper, noob supreme
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 03-24-2008, 09:31 PM
reeg420's Avatar
Almost a VIP
Offline
Pocket PC: HD2/TouchPro2
Carrier: T-Mo
Location: Rhode Island
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 835
Reputation: 830
reeg420 knows their stuffreeg420 knows their stuffreeg420 knows their stuffreeg420 knows their stuffreeg420 knows their stuffreeg420 knows their stuffreeg420 knows their stuff
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: Apache 6.1 wifi problems

Im on sprint but I have seen people with wi-fi and phone problems. Not being able to run both at the same time with verizon.
That could be the problem..

Try this thread.
6.1 -Wifi & Phone not working at the same time
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 03-25-2008, 07:38 AM
Trident's Avatar
The Source of Power
Offline
Pocket PC: EVO4G & EPIC4g
Carrier: Sprint
Location: Disney World
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 2,337
Reputation: 1485
Trident is halfway to VIP status based on repTrident is halfway to VIP status based on repTrident is halfway to VIP status based on repTrident is halfway to VIP status based on repTrident is halfway to VIP status based on repTrident is halfway to VIP status based on repTrident is halfway to VIP status based on repTrident is halfway to VIP status based on repTrident is halfway to VIP status based on repTrident is halfway to VIP status based on rep
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Send a message via Skype™ to Trident
Re: Apache 6.1 wifi problems

I'm on Sprint, but in another country and not using the phone right now (although it is on digital roaming, I'd have no problem turning it off if it helped). I've got WiFi in the home that I'm staying (my laptop connects just fine) but the problem described by the OP is exactly the same for me in regards to WiFi. I'm still using the original 6.1 build that I flashed on 3/17. Patch applied, but no realistic way to reflash the device right now. (I can't seem to get this computer to recognize the USB connection. No, this isn't my laptop.)
__________________
The only way of discovering the limits of the possible is to venture a little way past them into the impossible.
Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.


Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 03-29-2008, 01:47 AM
woshiping_me's Avatar
Lurker
Offline
Pocket PC: Apache
Carrier: Telus
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 2
Reputation: 0
woshiping_me is a n00b
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: Apache 6.1 wifi problems

Quote:
Originally Posted by troeper View Post
I started trying to cook a 6.1 rom 3 days ago and while i'm up and running, i'm now on my 10th or so reflash because wifi wont work at all

Under Wifi settings/advanced, the status is "Connecting to a network", but no router is recognized.

I'm installing from windows xp using installer 2.02 and have also been getting the G'reloc "can't find file" errors that have also been posted w/o a solution found. This is also despite updating BuildOS today.

Temporarily i'm going back to 6.0; however, i've heard the folks that successfully installed 6.1 have better wifi function and since this is the principal use for this unit, i would like to eventually use 6.1

Suggestions would be appreciated.

troeper, noob supreme

i've just updated to the most recent BuildOs (9.0.5.2.6.2) and i get the G'Reloc (2) errors, even when using original configuration file "Apache_Helmi_WM6.1 Selections.txt" - "G'reloc (2) - Red X - Cannot open file C:\Documents and Settings\%USENAME%(censored)\Application Data\hIq Inc\PPC-BuildOS\9.05.2.6Temp\temp\dump\.ROM\S000", when close the prompt, the G'reloc app loads - G'Reloc v1 beta - VM Slot 0: 01F90000, Slot 1: 03DEC000, Size of rom: 9400000, Unknown: 000000000, when press "Doit!" same issue, if close, will compilel, but now my wifi is just simply gone on the "wireless" today plugin, and when i try to connect it shows in "tiacxin Compatible Wireless Ethernet" - use server assigned IP address - IP "fe80::209:2dff:fe7b", and i can not change it to anything else.. it will not let me connect to any wifi systems, its like its gone.... In Wm6.0 it would show the wireless connects inside "Network Connections" once wifi turned on - not now...

TELUS PPC6700, rom 2.60 radio 1.14 snaz-40306 extrom 2.09.701 wwe hardware 0041 prl 11055 pri 1.13_010, bootloader v2.02

Any ideas...??

Last edited by woshiping_me; 03-29-2008 at 01:50 AM.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 05-14-2008, 10:52 PM
nerys's Avatar
Halfway to VIP Status
Offline
Pocket PC: Touch Pro 2
Carrier: Sprint
 
Join Date: May 2008
Posts: 536
Reputation: 330
nerys is becoming a PPCGeeks regularnerys is becoming a PPCGeeks regularnerys is becoming a PPCGeeks regularnerys is becoming a PPCGeeks regular
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: Apache 6.1 wifi problems

Hmm I am Sprint ppc 6700 wm6.1 (just flashed last night) and wifi works fine for me so far.

Is there anything I can do on my end to provide some help?
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 06-26-2008, 12:52 PM
t1M0vkny's Avatar
Lurker
Offline
Pocket PC: utstarcom 6700
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 11
Reputation: 0
t1M0vkny is a n00b
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: Apache 6.1 wifi problems

I am having the G'Reloc problem that a number of other users have had - has anyone figured a way around it?

I get the cannot find the following file message:
C:\documents and settings\"user name"\application data\HIq inc\9.05.2.7temp\temp\dump\.rom\s000.

I am on Telus, I have v2.02 and I am upgrading from wm5...help?
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 06-26-2008, 09:47 PM
tcbusch's Avatar
PPCGeeks Regular
Offline
Pocket PC: Touch Pro
Carrier: Sprint
 
Join Date: May 2007
Posts: 245
Reputation: 1760
tcbusch is halfway to VIP status based on reptcbusch is halfway to VIP status based on reptcbusch is halfway to VIP status based on reptcbusch is halfway to VIP status based on reptcbusch is halfway to VIP status based on reptcbusch is halfway to VIP status based on reptcbusch is halfway to VIP status based on reptcbusch is halfway to VIP status based on reptcbusch is halfway to VIP status based on reptcbusch is halfway to VIP status based on reptcbusch is halfway to VIP status based on rep
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Talking Re: Apache 6.1 wifi problems

Quote:
Originally Posted by troeper View Post
I started trying to cook a 6.1 rom 3 days ago and while i'm up and running, i'm now on my 10th or so reflash because wifi wont work at all

Under Wifi settings/advanced, the status is "Connecting to a network", but no router is recognized.

I'm installing from windows xp using installer 2.02 and have also been getting the G'reloc "can't find file" errors that have also been posted w/o a solution found. This is also despite updating BuildOS today.

Temporarily i'm going back to 6.0; however, i've heard the folks that successfully installed 6.1 have better wifi function and since this is the principal use for this unit, i would like to eventually use 6.1

Suggestions would be appreciated.

troeper, noob supreme

Try forcing your Router to B-Mode, and post your results.
Reply With Quote
Reply

  PPCGeeks > Windows Mobile > WM HTC Devices > HTC Apache > HTC Apache Development

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


All times are GMT -4. The time now is 12:47 AM.


Powered by vBulletin® ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
©2012 - PPCGeeks.com