PPCGeeks Forums HTC Arrive HTC HD2 HTC Thunderbolt HTC Touch Pro 2 HTC Evo 4G HTC Evo 3D Samsung Galaxy S II Motorola Droid X Apple iPhone Blackberry
Go Back   PPCGeeks > Windows Mobile > WM HTC Devices > HTC Apache > HTC Apache Development

Notices



Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 01-27-2008, 01:46 AM
blksun813's Avatar
N00b
Offline
Pocket PC: Touch Pro & Imagio
Carrier: VzW
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 28
Reputation: 0
blksun813 is a n00b
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Call answered, Missed Call notification

I couldn't find this on the forum and I've searched.

I upgraded using Helmi's newest kitchen, but I can't remember if I had this problem before I upgraded or not. I'm pretty sure I didn't.
Sometimes when I answer a call I will get a missed call notification. It happens right after I answer. When I look at the call log I have a missed call from whoever called, then an answered call from unknown.

I have the 1.27 radio (had the stock radio 1.03 I think..., upgraded to 1.43, then downgraded to 1.27), but it happened with all the radios I've tried. I was thinking it might have something to do with bluetooth, but I'm not sure.
Also, as far as I remember, the unknown call happens a minute after the missed call in the log.

Anyone have any ideas or similar problems?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 01-27-2008, 10:56 AM
bilson's Avatar
PPCGeeks Regular
Offline
Pocket PC: Apache 6700, HTC Touch (Vogue), HTC TouchPro2
Carrier: Sprint
Location: Minnesota
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 88
Reputation: 140
bilson is keeping up the good workbilson is keeping up the good work
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
You didn't state if this was a consistent problem or happened occasionally.
I've have had this happen as well, or so it would appear, but what actually happened was that the caller made the call, after 3 or 4 rings on their end, they hung-up and immediately redialed. By the time I answered the first call, it had ended showing a missed call and the second call actually came in on the call waiting side and showed a logged unknown answered call. It's a problem with connection lag. This is an occasional occurrence and the caller is using speed dial.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 01-27-2008, 02:39 PM
blksun813's Avatar
N00b
Offline
Pocket PC: Touch Pro & Imagio
Carrier: VzW
Threadstarter
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 28
Reputation: 0
blksun813 is a n00b
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quote:
You didn't state if this was a consistent problem or happened occasionally.
Sorry, It's an occasional problem.

Quote:
I've have had this happen as well, or so it would appear, but what actually happened was that the caller made the call, after 3 or 4 rings on their end, they hung-up and immediately redialed. By the time I answered the first call, it had ended showing a missed call and the second call actually came in on the call waiting side and showed a logged unknown answered call. It's a problem with connection lag. This is an occasional occurrence and the caller is using speed dial.
I asked my wife if she ever hangs up and calls right back and she said no, but what you've described sounds a lot like what happens..
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 01-31-2008, 01:54 AM
blksun813's Avatar
N00b
Offline
Pocket PC: Touch Pro & Imagio
Carrier: VzW
Threadstarter
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 28
Reputation: 0
blksun813 is a n00b
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
To add more detail, after this happens I am not able to make a data connection until I soft-reset. It says a data connection cannot be made, end the current call and try again, but there is no current call...

Could it possibly be the dialer I am using? I'm using smartdial, but not sure what skin if that makes any difference.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 01-31-2008, 06:56 PM
da1stprince's Avatar
PPCGeeks Regular
Offline
Pocket PC: touch pro 2
Carrier: sprint
Location: new york
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 158
Reputation: 115
da1stprince is keeping up the good workda1stprince is keeping up the good work
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
i thought i was the only one with this problem!...it does happen every now and again and the same issue with the data connection follows after that.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 01-31-2008, 11:05 PM
bilson's Avatar
PPCGeeks Regular
Offline
Pocket PC: Apache 6700, HTC Touch (Vogue), HTC TouchPro2
Carrier: Sprint
Location: Minnesota
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 88
Reputation: 140
bilson is keeping up the good workbilson is keeping up the good work
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by blksun813 View Post
To add more detail, after this happens I am not able to make a data connection until I soft-reset. It says a data connection cannot be made, end the current call and try again, but there is no current call...
I've had that happen a few times but not in conjunction with missed call. Could it be possible that at just as the call comes in a tower change occurs with just enough lag that the call is actually dropped and picked up as a second call? Just a thought, as I think that when it has happened I was in the car.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 02-01-2008, 12:18 PM
blksun813's Avatar
N00b
Offline
Pocket PC: Touch Pro & Imagio
Carrier: VzW
Threadstarter
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 28
Reputation: 0
blksun813 is a n00b
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by bilson View Post
I've had that happen a few times but not in conjunction with missed call. Could it be possible that at just as the call comes in a tower change occurs with just enough lag that the call is actually dropped and picked up as a second call? Just a thought, as I think that when it has happened I was in the car.
I know this has happened a few times at home... I usually have 4 or 5 signal bars. And I'm pretty sure I can see the tower from my window. Unless I actully have 2 different towers to choose from here. I'll have to watch fieldtest for awhile.

EDIT: I have seen that the Titan (or Mogul, can't remember) has this problem with Google Maps installed, but I don't have google maps installed, so that can't be the problem. Also, I've missed a couple texts.. I'm beginning to wish I waited for the i760.

Last edited by blksun813; 02-03-2008 at 01:17 AM.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 02-04-2008, 08:18 AM
rbinkley's Avatar
PPCGeeks Regular
Offline
Pocket PC: XV6700
Carrier: Verizon
Location: Indianapolis, IN
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 68
Reputation: 10
rbinkley is a n00b
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Do you have Schaps Advanced Config v1.1?

see <a href="http://forum.ppcgeeks.com/showthread.php?t=6909&highlight=Advanced+Config&pa ge=2">here</a>

okay my hyperlink isn't working....

Last edited by rbinkley; 02-04-2008 at 08:20 AM.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 02-04-2008, 08:47 AM
ndesent's Avatar
PPCGeeks Regular
Offline
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 58
Reputation: 0
ndesent is a n00b
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
i have this problem but it never happend until i installed s2u2
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 02-05-2008, 01:31 PM
blksun813's Avatar
N00b
Offline
Pocket PC: Touch Pro & Imagio
Carrier: VzW
Threadstarter
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 28
Reputation: 0
blksun813 is a n00b
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by rbinkley View Post
Do you have Schaps Advanced Config v1.1?

I do have Advanced Config 1.1 in the Rom, but I installed 2.02.0.2 over top of it... I think that fixed the speakerphone issue, I still need to check the reg key for keeping the data connection on. Next time I flash I'll replace 1.1 with 1.0 and see if that helps. I just hate having to reconfigure my servers in messaging.

Quote:
Originally Posted by ndesent View Post
i have this problem but it never happend until i installed s2u2
I almost installed s2u2, but then I decided against it... Device lock seems to work good enough. I just set it to "blank screen" instead of suspending the device and configured it to the right soft-key so I can lock it during a call. (also, I'm hoping it was devicelock suspending the phone that made me miss a few texts... so far, so good.)


EDIT - Installing Advanced Config 2.02 did not fix the speakerphone or missed call issue. After removing Advanced Config 1.1 from selected options, reflashing the rom and installing Advanced Config 1.0 my missed call notification issue went away. But, I still missed a text. So, I did more searching and changed the Slot Cycle Index to 1. So far I have not missed a text. I don't understand why this would make much of a difference, but I'm not going to complain. Thanks for the help guys. I may have figured it out myself, but not nearly as fast without your help.

Last edited by blksun813; 02-12-2008 at 03:12 AM.
Reply With Quote
Reply

  PPCGeeks > Windows Mobile > WM HTC Devices > HTC Apache > HTC Apache Development

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


All times are GMT -4. The time now is 03:49 PM.


Powered by vBulletin® ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
©2012 - PPCGeeks.com