PPCGeeks Forums HTC Arrive HTC HD2 HTC Thunderbolt HTC Touch Pro 2 HTC Evo 4G HTC Evo 3D Samsung Galaxy S II Motorola Droid X Apple iPhone Blackberry
Go Back   PPCGeeks > Windows Mobile > WM HTC Devices > HTC Touch Pro 2 > Android On TP2

Notices


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 11-10-2011, 01:17 PM
auburnham's Avatar
N00b
Offline
Pocket PC: TP2
Carrier: Sprint
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 48
Reputation: 10
auburnham is a n00b
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Sound routing problem after EXTUSB unplug/replug

I believe that sound routing through the EXTUSB is fairly new, but I've run into a repeatable problem with it. Once I plug the EXTUSB in after boot, the sound routes through the connection as expected. However, if I pause the playback, unplug the EXTUSB, and then plug the EXTUSB back in, the sound does not route through the EXTUSB. I've found that if I toggle speakerphone on & off, then the sound will correctly route through the EXTUSB connection again.
Until there is a permanent fix for this issue, I was wondering if there was a faster way to "restart" the sound routing, rather than calling voice mail, toggling speakerphone on/off, disconnecting, and returning to the original app.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 11-10-2011, 02:58 PM
arrrghhh's Avatar
Testing Extraordinaire
Offline
Pocket PC: HTC Touch Pro 2 (RHOD400)
Carrier: Sprint
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 3,604
Reputation: 7360
arrrghhh is a trusted member of the communityarrrghhh is a trusted member of the communityarrrghhh is a trusted member of the communityarrrghhh is a trusted member of the communityarrrghhh is a trusted member of the communityarrrghhh is a trusted member of the communityarrrghhh is a trusted member of the communityarrrghhh is a trusted member of the communityarrrghhh is a trusted member of the communityarrrghhh is a trusted member of the communityarrrghhh is a trusted member of the community
Mentioned: 7 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: Sound routing problem after EXTUSB unplug/replug

Why not just use the 3.5mm jack?

You have a RHOD400, yes? Who needs that silly extUSB .

But audio routing is very broken right now. There's a lot of new code that will hopefully fix all of the audio routing issues our port has.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 11-10-2011, 03:27 PM
auburnham's Avatar
N00b
Offline
Pocket PC: TP2
Carrier: Sprint
Threadstarter
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 48
Reputation: 10
auburnham is a n00b
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: Sound routing problem after EXTUSB unplug/replug

Quote:
Originally Posted by arrrghhh View Post
Why not just use the 3.5mm jack?

You have a RHOD400, yes? Who needs that silly extUSB .

But audio routing is very broken right now. There's a lot of new code that will hopefully fix all of the audio routing issues our port has.
In my car I have a 3-in-1 EXTUSB adapter to (1) USB charger, (2) 3.5mm jack to stereo & (3) EXTUSB headset (no BT in car). It's just a lot easier to make 1 connection when entering/exiting the car. The 3.5mm jack on the phone does sound a lot better through the stereo, though.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 11-10-2011, 03:51 PM
arrrghhh's Avatar
Testing Extraordinaire
Offline
Pocket PC: HTC Touch Pro 2 (RHOD400)
Carrier: Sprint
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 3,604
Reputation: 7360
arrrghhh is a trusted member of the communityarrrghhh is a trusted member of the communityarrrghhh is a trusted member of the communityarrrghhh is a trusted member of the communityarrrghhh is a trusted member of the communityarrrghhh is a trusted member of the communityarrrghhh is a trusted member of the communityarrrghhh is a trusted member of the communityarrrghhh is a trusted member of the communityarrrghhh is a trusted member of the communityarrrghhh is a trusted member of the community
Mentioned: 7 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: Sound routing problem after EXTUSB unplug/replug

3.5mm is one connection, but I guess if you have to charge that would make 2.

New acoustic code should in theory resolve the issue you're having.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 11-29-2011, 08:20 PM
Gremlin75's Avatar
N00b
Offline
Pocket PC: HTC Touch Pro 2
Carrier: Verizon
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 12
Reputation: 40
Gremlin75 is just getting started
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: Sound routing problem after EXTUSB unplug/replug

Arrrghhh,

Just wanted to comment - I've got a headset which I use for hands-free that plugs in to the USB port (used for audio & phone conversations) that came with my Touch Pro 2. I am getting audio on phone calls through the earbuds, and the microphone works, but only on one earbud. It's mono all over again! No worries, I can wait for the new acoustic code, just thought I'd mention another use for the USB plug.

Gremlin
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 11-29-2011, 08:25 PM
arrrghhh's Avatar
Testing Extraordinaire
Offline
Pocket PC: HTC Touch Pro 2 (RHOD400)
Carrier: Sprint
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 3,604
Reputation: 7360
arrrghhh is a trusted member of the communityarrrghhh is a trusted member of the communityarrrghhh is a trusted member of the communityarrrghhh is a trusted member of the communityarrrghhh is a trusted member of the communityarrrghhh is a trusted member of the communityarrrghhh is a trusted member of the communityarrrghhh is a trusted member of the communityarrrghhh is a trusted member of the communityarrrghhh is a trusted member of the communityarrrghhh is a trusted member of the community
Mentioned: 7 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: Sound routing problem after EXTUSB unplug/replug

Quote:
Originally Posted by Gremlin75 View Post
Arrrghhh,

Just wanted to comment - I've got a headset which I use for hands-free that plugs in to the USB port (used for audio & phone conversations) that came with my Touch Pro 2. I am getting audio on phone calls through the earbuds, and the microphone works, but only on one earbud. It's mono all over again! No worries, I can wait for the new acoustic code, just thought I'd mention another use for the USB plug.

Gremlin
No clue if the acoustic code will fix the mono issue or not. I doubt it.
Reply With Quote
Reply

  PPCGeeks > Windows Mobile > WM HTC Devices > HTC Touch Pro 2 > Android On TP2

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


All times are GMT -4. The time now is 05:37 PM.


Powered by vBulletin® ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
©2012 - PPCGeeks.com