PPCGeeks Forums HTC Arrive HTC HD2 HTC Thunderbolt HTC Touch Pro 2 HTC Evo 4G HTC Evo 3D Samsung Galaxy S II Motorola Droid X Apple iPhone Blackberry
Go Back   PPCGeeks > Windows Mobile > WM HTC Devices > HTC Touch Pro 2

Notices



Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 09-15-2009, 06:27 PM
jhalsey205's Avatar
Lurker
Offline
Pocket PC: Moto A4500
Carrier: Verizon
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 17
Reputation: 10
jhalsey205 is a n00b
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
cell signal issues with vzn tp2

Is anyone having cell signal issues? I moved from a moto q9 napoleon and never had any signal issues; i.e.alway getting evdo signal while in my home, but now with the tp2, i spend most of my time with a 1x signal. And this (1x signal) negatively impacts my battery life.

The better question - is there a fix or solution?

Thanks

John
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 09-15-2009, 06:32 PM
stanglifemike's Avatar
boostedbanana is VIP!!
Offline
Pocket PC: Supercharged EVO with 3000mah of boost!!
Carrier: Sprint
Location: near Atlanta, GA
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 1,031
Reputation: 2470
stanglifemike is a VIPstanglifemike is a VIPstanglifemike is a VIPstanglifemike is a VIPstanglifemike is a VIPstanglifemike is a VIPstanglifemike is a VIPstanglifemike is a VIPstanglifemike is a VIPstanglifemike is a VIPstanglifemike is a VIP
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: cell signal issues with vzn tp2

I dont have any issues, same signal as my TP. Have you tried dialing the*228 and then option 2?
__________________

Modding phones and modding Mustangs..
My white Evo with a black battery door is SEXY!!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 09-15-2009, 06:45 PM
g00s3y's Avatar
g00s3y
Guest
 
Posts: n/a
Mentioned: Post(s)
Tagged: Thread(s)
Re: cell signal issues with vzn tp2

I know I sound like a verizon rep but try *228 and see what happens if you haven't already. With my TP1 when I went on vacation to the poconos I was roaming and barely picking up a signal. After doing *228 and updating I was no longer roaming and had full bars.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 09-15-2009, 07:32 PM
jhalsey205's Avatar
Lurker
Offline
Pocket PC: Moto A4500
Carrier: Verizon
Threadstarter
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 17
Reputation: 10
jhalsey205 is a n00b
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: cell signal issues with vzn tp2

yep - *228 option 2 twice - but not improvement
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 09-15-2009, 08:43 PM
GeoT100's Avatar
Lurker
Offline
Pocket PC: Touch pro 2
Carrier: Verizon
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 8
Reputation: 30
GeoT100 is just getting started
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: cell signal issues with vzn tp2

I actually just went through this. I too was having the 1x all the time. I saw this thread and tried the *228 option 2. Didnt work. So just for the hell of it I did *228 option 1, and viola! full 3g bars. I just re activated it..... Try it out ....hope it helps
Reply With Quote
This post has been thanked 1 times.
  #6 (permalink)  
Old 09-15-2009, 09:01 PM
kdonahue's Avatar
PPCGeeks Regular
Offline
Pocket PC: Moto Droid
Carrier: Verizon
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 59
Reputation: 95
kdonahue is becoming a great contributor
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: cell signal issues with vzn tp2

Second *228 option 1 attempt was the charm for me. I had done option 2 then called again and did an option 1 but no joy. Soft reset, even got in the car and drove a couple miles down the road and it wouldn't switch over to 3G even though showing 4 bars of 1X. Saw the thread and tried the *228, 1 again and it worked!
Reply With Quote
This post has been thanked 1 times.
  #7 (permalink)  
Old 09-15-2009, 09:34 PM
8notime's Avatar
Almost a VIP
Offline
Pocket PC: Touch Pro 2
Carrier: Verizon
Location: Seattle, WA
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 985
Reputation: 1454
8notime is halfway to VIP status based on rep8notime is halfway to VIP status based on rep8notime is halfway to VIP status based on rep8notime is halfway to VIP status based on rep8notime is halfway to VIP status based on rep8notime is halfway to VIP status based on rep8notime is halfway to VIP status based on rep8notime is halfway to VIP status based on rep8notime is halfway to VIP status based on rep8notime is halfway to VIP status based on rep
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: cell signal issues with vzn tp2

Dial ##DEBUG then Talk, then check the AN/AAA Authenticated authentication value in the HDR screen. Does it say 1=Authenticated or is it a bunch of ## - ## -## -## -##?

Quote:
Originally Posted by jhalsey205 View Post
i.e.alway getting evdo signal while in my home, but now with the tp2, i spend most of my time with a 1x signal.
Reply With Quote
This post has been thanked 1 times.
  #8 (permalink)  
Old 09-15-2009, 10:01 PM
cpederson-ddmi's Avatar
Lurker
Offline
Pocket PC: HTC Touchpro 2 CDMA
Carrier: Verizon
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 2
Reputation: 20
cpederson-ddmi is just getting started
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: cell signal issues with vzn tp2

The solution to your coverage issue is one that Verizon doesnt freely suggest unless you ask for it. Simply call Verizon at 1-800-922-0204 or *611 from your phone. Speak to any representative, and explain that you would like to have the "Hybrid PRL" activated on your account. This allows you to roam off both Verizon and Alltel Networks as PRIMARY, thus increasing your coverage. We have done this for over 700 numbers on our account now, and have had nothing but positive feedback. This is a FREE service, however will take the tech 24-48 hours to push the update out to your phone. Once its done, whatever you do, DONT DIAL *228 and update your coverage, as this will pull the update off the phone. Please feel free to confirm this with any verizon agent, or visit your nearest store, they should be able to pull up the email that was sent to all stores about 3 weeks ago.

- Cj
Reply With Quote
This post has been thanked 3 times.
  #9 (permalink)  
Old 09-15-2009, 10:05 PM
cpederson-ddmi's Avatar
Lurker
Offline
Pocket PC: HTC Touchpro 2 CDMA
Carrier: Verizon
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 2
Reputation: 20
cpederson-ddmi is just getting started
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: cell signal issues with vzn tp2

One more thing, This works for ALL Verizon Phones currently available and ones that are within the past 2 years, not just Smart Phones. Older phones that are on 1x network only (such as the VX5500 series) do not require this update, as they are programmed to roam on any tower they can reach. Once Verizon completes the merger with Alltel in Mid October to early November (Hopefully), this update will become part of the *228, option 2 push.
Reply With Quote
This post has been thanked 1 times.
  #10 (permalink)  
Old 09-16-2009, 12:33 AM
jhalsey205's Avatar
Lurker
Offline
Pocket PC: Moto A4500
Carrier: Verizon
Threadstarter
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 17
Reputation: 10
jhalsey205 is a n00b
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: cell signal issues with vzn tp2

Quote:
Originally Posted by 8notime View Post
Dial ##DEBUG then Talk, then check the AN/AAA Authenticated authentication value in the HDR screen. Does it say 1=Authenticated or is it a bunch of ## - ## -## -## -##?
AN / AAA Authenticated says "1 = Authenticated"

I also just *228 option 1 (re-programing the phone), and thus far, i am maintain 3G (evdo) signal.

The above said, when I compare the radio signal strength on TP2 and my wife's Q9 Napoleon (A4500), the Napoleon seems to hold an edge - typically showing one more bar. Regardless, I seem to be holding strong with 3G.

I will call VZN customer service in the morning and request the "Hybrid PRL" activated as well.

Thanks for all the great feedback.

John
Reply With Quote
Reply

  PPCGeeks > Windows Mobile > WM HTC Devices > HTC Touch Pro 2

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


All times are GMT -4. The time now is 07:33 AM.


Powered by vBulletin® ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
©2012 - PPCGeeks.com