PPCGeeks Forums HTC Arrive HTC HD2 HTC Thunderbolt HTC Touch Pro 2 HTC Evo 4G HTC Evo 3D Samsung Galaxy S II Motorola Droid X Apple iPhone Blackberry
Go Back   PPCGeeks > Windows Mobile > WM Other Manufacturers > Samsung Intrepid

Notices



Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 10-05-2010, 09:44 AM
blegs38552's Avatar
Lurker
Offline
Pocket PC: Samsung Intrepid
Carrier: Sprint
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 8
Reputation: 0
blegs38552 is a n00b
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Strange characters when composing text/email messages

When composing an email or text message, I type a character on the top row of the QWERTY keyboard, and it comes out as a Unicode character rather than the normal ASCII character (see attachment below). I identified these as Latin Letters with CEDILLA, which is a little hook that is used to modify the pronunciation (per Wikepedia). Does anyone have any idea why these are being inserted into my messages, and how I can stop the behavior (perhaps a registry tweak of some sort)? This does not happen every time I type one of these characters, usually when I roll my finger off of the top of the key (that's the best way that I can describe it). See my attachment below for some of these examples (this will be tough to read, but perhaps someone can make sense of it). When I use the built in spell check, the word containing one of these characters is flagged as an error (but, not surprisingly, with no suggestion) since one of the letters is not recognized.

I have posted this query to various forums. Either I have received no response, or the responder is unable to replicate the problem (but I cannot believe that I am the only person with it).
Attached Images
File Type: jpg CEDIL.jpg (3.2 KB, 9 views) Click for barcode!

Last edited by blegs38552; 10-05-2010 at 09:57 AM. Reason: Revise attachment
  #2 (permalink)  
Old 10-06-2010, 08:01 PM
Fuzzy Wuzzy's Avatar
PPCGeeks Regular
Offline
Pocket PC: Diamond
Carrier: Sprint
Location: Michigan
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 215
Reputation: 87
Fuzzy Wuzzy is becoming a great contributor
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: Strange characters when composing text/email messages

It happens to me when im typing and accidentally hit the 'down' key, i guess when the 'down' key is pressed after typing a letter, it changes it to an accented letter.
  #3 (permalink)  
Old 10-06-2010, 09:06 PM
blegs38552's Avatar
Lurker
Offline
Pocket PC: Samsung Intrepid
Carrier: Sprint
Threadstarter
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 8
Reputation: 0
blegs38552 is a n00b
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: Strange characters when composing text/email messages

Pretty close - I tried this and it appears to require a simultaneous pressing of the down arrow and the letter key. Now that we know this, does anyone have any idea how to turn this non-feature off?
  #4 (permalink)  
Old 10-07-2010, 12:35 AM
Fuzzy Wuzzy's Avatar
PPCGeeks Regular
Offline
Pocket PC: Diamond
Carrier: Sprint
Location: Michigan
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 215
Reputation: 87
Fuzzy Wuzzy is becoming a great contributor
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: Strange characters when composing text/email messages

Quote:
Originally Posted by blegs38552 View Post
Pretty close - I tried this and it appears to require a simultaneous pressing of the down arrow and the letter key. Now that we know this, does anyone have any idea how to turn this non-feature off?
Yeah I've been trying to figure out how to do this...it gets really annoying. Also, do you notice that when you type there's randomly a space inside of a word instead of inbetween them? For example.

"Hellot here. How arey ou?
  #5 (permalink)  
Old 10-07-2010, 09:01 PM
blegs38552's Avatar
Lurker
Offline
Pocket PC: Samsung Intrepid
Carrier: Sprint
Threadstarter
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 8
Reputation: 0
blegs38552 is a n00b
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: Strange characters when composing text/email messages

Maybe there is a registry setting that can be hacked. My son thinks it might be a hardware issue, but Samsung basically blew me off when I sent them a query.

Any help will be appreciated.
Closed Thread

  PPCGeeks > Windows Mobile > WM Other Manufacturers > Samsung Intrepid

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


All times are GMT -4. The time now is 11:17 PM.


Powered by vBulletin® ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
©2012 - PPCGeeks.com