PPCGeeks Forums HTC Arrive HTC HD2 HTC Thunderbolt HTC Touch Pro 2 HTC Evo 4G HTC Evo 3D Samsung Galaxy S II Motorola Droid X Apple iPhone Blackberry
Go Back   PPCGeeks > Windows Mobile > General Windows Mobile Discussions > Legacy WM Devices > Palm Treo 700W/WX

Notices



Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 05-15-2007, 02:32 PM
abeautifulbrown's Avatar
Lurker
Offline
 
Join Date: May 2007
Posts: 6
Reputation: 0
abeautifulbrown is a n00b
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
activesync / net disconnect

Hey

When I connect my Treo to my laptop to sync and every time I do it, my wireless connection disconnects and I can't get it connected again until I restart it. I don't know what's going on! Any ideas?


TIA

Erica
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 05-15-2007, 05:39 PM
Pibe38's Avatar
The Enforcer
Offline
Pocket PC: Samsung Epic 4G, ViewSonic gTablet, BB Bold 9650
Carrier: Sprint
Location: O-Town
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 4,311
Reputation: 2571
Pibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIP
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Well when you connect through AS the device uses the computer as a connection, so if you accessed the internet while your device is connected to AS, you'd be really using the computer's connection.

After you unplug the device from the AS PC, the data connection should be restored again to the provider network.

Have you tried hard resetting and checking for the same issue with the device clean? Do you have any other apps, like PhoneAlarm or Phoneweaver, that can have profiles activated and hence shutting down the wireless connection?

BTW, by wireless... do you mean your data, phone, or both?
__________________
Samsung Epic 4G - LegendaryROM / Samurai kernel
ViewSonic gTablet - Flashback Honeycomb Alpha 10.1

---
Don't forget to Search first!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 05-16-2007, 05:59 PM
abeautifulbrown's Avatar
Lurker
Offline
Threadstarter
 
Join Date: May 2007
Posts: 6
Reputation: 0
abeautifulbrown is a n00b
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Okay, I'll explain better this time. My bad!

I use my wireless router connection with my laptop in the house and when I connect my phone for activesync, it disconnects from my wireless connection and will come back after i unplug my Treo but only for a few seconds and it will connect and disconnect over and over unless I restart my laptop.

I don't have any of those programs...

just the mms prog, bejeweled, and ringo.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 05-16-2007, 07:52 PM
Pibe38's Avatar
The Enforcer
Offline
Pocket PC: Samsung Epic 4G, ViewSonic gTablet, BB Bold 9650
Carrier: Sprint
Location: O-Town
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 4,311
Reputation: 2571
Pibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIP
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
That's odd... I do the same with my laptop but have never been disconnected from my wireless network.

Have you tried using the USBSwitch app on the phone? Have you used your phone as a modem? Maybe the laptop is trying to fight over an AS connection and a modem connection.

Don't know... just guessing here...
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 05-16-2007, 09:11 PM
abeautifulbrown's Avatar
Lurker
Offline
Threadstarter
 
Join Date: May 2007
Posts: 6
Reputation: 0
abeautifulbrown is a n00b
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
what's the usbswitch?

I've never used the phone as a modem though.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 05-17-2007, 12:44 PM
Pibe38's Avatar
The Enforcer
Offline
Pocket PC: Samsung Epic 4G, ViewSonic gTablet, BB Bold 9650
Carrier: Sprint
Location: O-Town
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 4,311
Reputation: 2571
Pibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIP
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
There should be an application under Start - Programs called USBSwitch. Some users that had AS issues reported them as solved after switching their USB with this app.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 05-27-2007, 11:22 PM
abeautifulbrown's Avatar
Lurker
Offline
Threadstarter
 
Join Date: May 2007
Posts: 6
Reputation: 0
abeautifulbrown is a n00b
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
thanks! that worked!
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 05-30-2007, 11:36 PM
2sa's Avatar
2sa
PPCGeeks Regular
Offline
Pocket PC: Treo 700Wx
Carrier: Verizon
 
Join Date: May 2007
Posts: 225
Reputation: 0
2sa is a n00b
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
I was having that problem too, I just tried that myself and my data connection is blazing fast now. I think I am now realizing some of the registery mods I found and performed a couple of days ago. Thanks
Reply With Quote
Reply

  PPCGeeks > Windows Mobile > General Windows Mobile Discussions > Legacy WM Devices > Palm Treo 700W/WX

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


All times are GMT -4. The time now is 10:13 AM.


Powered by vBulletin® ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
©2012 - PPCGeeks.com