PPCGeeks Forums HTC Arrive HTC HD2 HTC Thunderbolt HTC Touch Pro 2 HTC Evo 4G HTC Evo 3D Samsung Galaxy S II Motorola Droid X Apple iPhone Blackberry
Go Back   PPCGeeks > Windows Mobile > General Windows Mobile Discussions > Legacy WM Devices > Palm Treo 700W/WX

Notices



Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 03-07-2007, 09:40 AM
DexterDawg's Avatar
PPCGeeks Regular
Offline
Pocket PC: Epic 4g, Optimus S
Carrier: Sprint
Location: Minnesota
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 205
Reputation: 95
DexterDawg is becoming a great contributor
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Calendar times not syncing properly (not because of DST)

I have an interesting problem.
I sync my treo with two computers, one is an XP system and one is running Vista.
I didn't ever have a problem until Monday night. When I input an appointment on my Vista computer it synced as one hour earlier on my handheld. (this appointment was for the next day March 6th). After waiting in my office for 20 minutes for my client to show up I checked the computer and realized that the appointment was wrong on my Treo. I input a few more appointments in Outlook and they all synced incorrectly. Appointments that were entered prior to Monday seemed to be fine. When I input an appointment on the Treo it syncs to the Vista computer properly and shows the correct time. It gets a little more strange. If I put the appointment on the XP computer it goes to the Treo fine and then makes it to the Vista computer fine. Also all appointments show up correctly on mail2web just fine, unless they are initiated from the Vista computer.

I talked to Sprint for about 30 minutes and they finally told me to hard reset my device, which I did, and it didn't solve the problem. Still having the same problem after hard reset.

By the way, here's the software involved:
Windows Vista
Outlook 2003

Thanks for any ideas on this!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 03-07-2007, 11:01 AM
DexterDawg's Avatar
PPCGeeks Regular
Offline
Pocket PC: Epic 4g, Optimus S
Carrier: Sprint
Threadstarter
Location: Minnesota
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 205
Reputation: 95
DexterDawg is becoming a great contributor
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Update.
After I sync a calendar item from the Treo to the Vista computer (which I mentioned seemed to keep the correct time), then disconnect and reconnect it resyncs the calendar item back with the wrong time on the Treo.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 03-07-2007, 12:48 PM
wowthatisrandom's Avatar
What I do is a Lou Thang
Offline
Pocket PC: Incredibl / Bold
Carrier: Verizon
Location: Stl MO
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 1,001
Reputation: 350
wowthatisrandom is becoming a PPCGeeks regularwowthatisrandom is becoming a PPCGeeks regularwowthatisrandom is becoming a PPCGeeks regularwowthatisrandom is becoming a PPCGeeks regular
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Send a message via AIM to wowthatisrandom Send a message via MSN to wowthatisrandom Send a message via Yahoo to wowthatisrandom
see if this fixes it


http://ppcgeeks.com/daylight-savings...xed-t2824.html
__________________
If someone helps ya them!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 03-07-2007, 03:31 PM
DexterDawg's Avatar
PPCGeeks Regular
Offline
Pocket PC: Epic 4g, Optimus S
Carrier: Sprint
Threadstarter
Location: Minnesota
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 205
Reputation: 95
DexterDawg is becoming a great contributor
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
As mentioned in the post title this isn't a DST issue. I already installed the update on my 700 and updated Outlook. Also the dates I'm having issues are happening right now, in addition to after March 11th.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 03-11-2007, 01:25 PM
crazie.eddie's Avatar
PPCGeeks Regular
Offline
Pocket PC: Treo 700wx > Treo 800w > HTC Touch Pro 2 > HTC EVO
Carrier: Sprint
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 233
Reputation: 30
crazie.eddie is just getting started
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Check the time before you connect your 700 to the computer to perform an Activesync, then check the time during the Activesync connection. If the time is incorrect when your 700 is connected to your computer during the Activesync, then it IS a DST issue. I had the same problem. I just forgot to perform the DST update on my 700. Once I did, all was fine.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 03-11-2007, 03:33 PM
Pibe38's Avatar
The Enforcer
Offline
Pocket PC: Samsung Epic 4G, ViewSonic gTablet, BB Bold 9650
Carrier: Sprint
Location: O-Town
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 4,311
Reputation: 2571
Pibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIP
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
I had to soft reset for the time change to take for some reason.
__________________
Samsung Epic 4G - LegendaryROM / Samurai kernel
ViewSonic gTablet - Flashback Honeycomb Alpha 10.1

---
Don't forget to Search first!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 03-11-2007, 05:43 PM
TheRocoLoco's Avatar
PPCGeeks Regular
Offline
Location: Fresno, CA Phone: XV6700
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 77
Reputation: 0
TheRocoLoco is a n00b
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
sounds like DST issue to me.

one thing I had to do (after installing DST2007.cab) was change the timezone on the treo from home to visiting and then back to local again (settings -> system -> clocks & alarms -> time tab)
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 03-11-2007, 05:44 PM
crazie.eddie's Avatar
PPCGeeks Regular
Offline
Pocket PC: Treo 700wx > Treo 800w > HTC Touch Pro 2 > HTC EVO
Carrier: Sprint
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 233
Reputation: 30
crazie.eddie is just getting started
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
In my case, a soft reset did set the time correctly, but when I connected back for an ActiveSync, the time was incorrect on my 700. That was until I performed the DST update on the 700.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 03-12-2007, 02:36 AM
Pibe38's Avatar
The Enforcer
Offline
Pocket PC: Samsung Epic 4G, ViewSonic gTablet, BB Bold 9650
Carrier: Sprint
Location: O-Town
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 4,311
Reputation: 2571
Pibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIP
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by TheRocoLoco
sounds like DST issue to me.

one thing I had to do (after installing DST2007.cab) was change the timezone on the treo from home to visiting and then back to local again (settings -> system -> clocks & alarms -> time tab)
Yeah that was actually part of the instructions from MS. After installation of the CAB you need to change your time zone from, for example, Eastern to Central, and then back to Eastern so that the patch takes.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 03-12-2007, 08:34 AM
DexterDawg's Avatar
PPCGeeks Regular
Offline
Pocket PC: Epic 4g, Optimus S
Carrier: Sprint
Threadstarter
Location: Minnesota
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 205
Reputation: 95
DexterDawg is becoming a great contributor
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
I appreciate all the responses, this problem somehow solved itself after two hard resets.
It was not due to DST as the dates I was having problems with started over a week before last Sunday. Something just got screwed up and I can't figure out why.
It would be interesting to know if anyone else has had this problem and what they did in case it happens again.
Another reason I can be certain this was not a DST issue (as if the dates aren't enough proof) is that everything before March 11th showed an hour early with or without the patch, and everything from March 11th showed 2 hours early without the patch and still 1 hour with the patch.
Thanks again guys.
Reply With Quote
Reply

  PPCGeeks > Windows Mobile > General Windows Mobile Discussions > Legacy WM Devices > Palm Treo 700W/WX

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


All times are GMT -4. The time now is 01:16 AM.


Powered by vBulletin® ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
©2012 - PPCGeeks.com