PPCGeeks Forums HTC Arrive HTC HD2 HTC Thunderbolt HTC Touch Pro 2 HTC Evo 4G HTC Evo 3D Samsung Galaxy S II Motorola Droid X Apple iPhone Blackberry
Go Back   PPCGeeks > Windows Mobile > General Windows Mobile Discussions > Legacy WM Devices > Palm Treo 700W/WX

Notices



Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 03-04-2007, 02:52 PM
jayweezie21's Avatar
Regular 'Geeker
Offline
Pocket PC: HTC EVO
Carrier: Sprint
Location: Allentown Pennsylvania
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 371
Reputation: 125
jayweezie21 is keeping up the good workjayweezie21 is keeping up the good work
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Send a message via AIM to jayweezie21
windows vista doesnt recognize my device?

ok so i cant get activesync to work for the life of me. i dont know what it is? i open the mobile device center and it just says not connected. like it doesnt even recognize my treo. i went as far as going to the modem and installing the driver and whatnot but stilll no luck. any help would be appreciated. thanks guys!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 03-05-2007, 06:15 AM
Scooter_in_WI's Avatar
PPCGeeks Regular
Offline
Pocket PC: TP2
Carrier: Sprint
Location: MN
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 221
Reputation: 61
Scooter_in_WI is becoming a great contributor
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Have you installed the new "Windows Mobile Device Center"? That replaces AS in Vista. Give that a try first: http://www.microsoft.com/windowsmobi...icecenter.mspx
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 03-05-2007, 01:09 PM
Pibe38's Avatar
The Enforcer
Offline
Pocket PC: Samsung Epic 4G, ViewSonic gTablet, BB Bold 9650
Carrier: Sprint
Location: O-Town
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 4,311
Reputation: 2571
Pibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIPPibe38 is a VIP
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: windows vista doesnt recognize my device?

Quote:
Originally Posted by jayweezie21
ok so i cant get activesync to work for the life of me. i dont know what it is? i open the mobile device centerand it just says not connected. like it doesnt even recognize my treo. i went as far as going to the modem and installing the driver and whatnot but stilll no luck. any help would be appreciated. thanks guys!
Something tells me he has...

I'm sorry, I don't use Vista and we don't have many users who have upgraded to it yet, don't know what to tell you.

Do you have the driver for treo installed?
__________________
Samsung Epic 4G - LegendaryROM / Samurai kernel
ViewSonic gTablet - Flashback Honeycomb Alpha 10.1

---
Don't forget to Search first!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 03-05-2007, 04:10 PM
jayweezie21's Avatar
Regular 'Geeker
Offline
Pocket PC: HTC EVO
Carrier: Sprint
Threadstarter
Location: Allentown Pennsylvania
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 371
Reputation: 125
jayweezie21 is keeping up the good workjayweezie21 is keeping up the good work
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Send a message via AIM to jayweezie21
yeah I have microsofts program installed and also I followed the steps from here to install the driver. when I plug in my treo the microsoft program just says not connected
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 03-05-2007, 04:43 PM
Scooter_in_WI's Avatar
PPCGeeks Regular
Offline
Pocket PC: TP2
Carrier: Sprint
Location: MN
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 221
Reputation: 61
Scooter_in_WI is becoming a great contributor
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
When you open the device manager, does it list anything under portable devices? If so....

1.) Right-click on the device with the 700 docked and select uninstall. It should have the device listed as whatever you named the 700 during setup. My guess is that since Vista isn't seeing it, it will list it as an "unrecognized" device.

2.) Unplug the 700.
3.) Do a soft reset.
4.) Reconnect the 700.

Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 03-05-2007, 05:44 PM
jayweezie21's Avatar
Regular 'Geeker
Offline
Pocket PC: HTC EVO
Carrier: Sprint
Threadstarter
Location: Allentown Pennsylvania
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 371
Reputation: 125
jayweezie21 is keeping up the good workjayweezie21 is keeping up the good work
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Send a message via AIM to jayweezie21
ok i open device manager
theres 2 unknown devices under other devices with ! marks

under portable devices theres
usb hs-cf card
usb hs-ms card
usb hs-sd card
usb hs-xD/sm

they dont have any ! marks though...
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 03-05-2007, 05:58 PM
jayweezie21's Avatar
Regular 'Geeker
Offline
Pocket PC: HTC EVO
Carrier: Sprint
Threadstarter
Location: Allentown Pennsylvania
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 371
Reputation: 125
jayweezie21 is keeping up the good workjayweezie21 is keeping up the good work
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Send a message via AIM to jayweezie21
uninstalled both the unrecognized devices/ soft reset but nothing...

still says not connected in the microsoft program ugh
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 03-06-2007, 07:58 AM
Scooter_in_WI's Avatar
PPCGeeks Regular
Offline
Pocket PC: TP2
Carrier: Sprint
Location: MN
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 221
Reputation: 61
Scooter_in_WI is becoming a great contributor
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
It sounds like it could be the dreaded Vista firewall. Chris has a great site to help folks with any type of connection woes: http://www.pocketpcfaq.com/faqs/wmdc/t-shoot-wmdc.htm

I hope this works for you!
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 03-06-2007, 03:26 PM
j joy j's Avatar
N00b
Offline
Location: Iowa
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 35
Reputation: 0
j joy j is a n00b
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Send a message via MSN to j joy j
I have had troubles also with Vista-Mobile Device Center. I tried the website above and even removed my Device Center and redownloaded it but still no luck in connecting my 700w to my laptop. I was on the phone with Verizon "tech support" and he had no clue! They don't have any info about Device Center at all for troubleshooting and the tech told me that there was no other way to make a connection between my laptop and treo. Hope someone figures it out!
__________________
joy,
life may not be the party we hoped for...but while we're here we might as well dance...
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 03-06-2007, 06:16 PM
jayweezie21's Avatar
Regular 'Geeker
Offline
Pocket PC: HTC EVO
Carrier: Sprint
Threadstarter
Location: Allentown Pennsylvania
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 371
Reputation: 125
jayweezie21 is keeping up the good workjayweezie21 is keeping up the good work
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Send a message via AIM to jayweezie21
ugh no look on the tutorials. i took out the windows program and reinstalled it with no luck. took my firewall completely off. i went to d/l activesync 4.5 from microsofts website and it said its not able to run on vista. is there any way possible i can get my contacts from my treo to my pc? lol i know that sounded dumb but i mean like any other 3rd party application or something i can use? i just cant lose my contacts
Reply With Quote
Reply

  PPCGeeks > Windows Mobile > General Windows Mobile Discussions > Legacy WM Devices > Palm Treo 700W/WX

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


All times are GMT -4. The time now is 10:25 AM.


Powered by vBulletin® ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
©2012 - PPCGeeks.com