PPCGeeks

PPCGeeks (http://forum.ppcgeeks.com/)
-   HTC Touch Pro 2 (http://forum.ppcgeeks.com/htc-touch-pro-2/)
-   -   No signal on Touch Pro 2 after hard reset (http://forum.ppcgeeks.com/htc-touch-pro-2/153096-no-signal-touch-pro-2-after-hard-reset.html)

aczlan 12-18-2013 10:23 AM

No signal on Touch Pro 2 after hard reset
 
3 Attachment(s)
I have had a Verizon TP2 for several years now and it has been great. Unlocked it with both the Hard SPL and SIM unlock, installed Energy and the Sprint 2.32.00WU, it has been working well for over a year like that.
I decided to do a hard reset and re-flash the ROM. However, after the hard reset, I had no signal.
Looked on here and XDA I found that it was suggested that one switch back to the stock rom to reflash the radio.
Tried that with the latest VZW ROM and got stuck at the bootloader screen (red letters, black or white background).
Reflashed with a older VZW 6.1 rom (radio 1.18.x IIRC) and that got me to boot and load Windows, but still no signal.
Flashed to the latest VZR ROM again (IIRC it installed the 2.37.xx radio) and it booted, but no signal.
Tried re-locking the Hard SPL and unlocking, still no signal.
Tried switching to the Sprint 2.32.00WU radio, still no signal.

Attached are some screenshots of the phone settings screens.
For the observant, yes the screen says ATT. 15 months ago (when my phone fell down the stairs) a ATT touchscreen/LCD was $10 on ebay (vs $30+ for a VZW one) and it has been working fine since I installed it.

Thanks

Aaron Z

Tinkerbell 12-18-2013 10:36 AM

Re: No signal on Touch Pro 2 after hard reset
 
Sorry to hear about your signal disappearing. You have done all the right things to get it working again. It is a mystery why that happens on occasion. Unfortunately for you, your device is one of the rare cases. I have heard of some getting it back following similar steps that you described. Make sure you are flashing for the RhodiumW, and keep at it. As a last resort, there are TP2's on ebay for about $30.00. Let us know your progress there.

aczlan 12-18-2013 11:16 AM

Re: No signal on Touch Pro 2 after hard reset
 
I installed this radio (xda-developers - View Single Post - RhodiumW WU Radio Unlocked for US SIMs Mirror 2), am I correct in thinking that its the right one?
Would flashing Energy or another ROM change anything, or is this likely to be a radio issue?

Thanks

Aaron Z

aczlan 12-18-2013 11:50 AM

Re: No signal on Touch Pro 2 after hard reset
 
Answering my own question, flashing to the RhodiumW_1.96.00esn radio and back to the Sprint 2.32.00WU radio got me stuck at the boot screen (white background with red letters).
Flashing MightyROM_RhodiumW_062010 got me booting again, but didnt change anything with the radio, nor did running the Verizon carrier setup cab.
Anyone have a working link to the Verizon 2.23.00WU radio? The only ones I can find point to a dead 4shared link, or a dead FTP link on here.

Thanks

Aaron Z

aczlan 12-18-2013 02:56 PM

Re: No signal on Touch Pro 2 after hard reset
 
Quote:

Originally Posted by Tinkerbell (Post 2201794)
As a last resort, there are TP2's on ebay for about $30.00. Let us know your progress there.

Looking on ebay, if it comes to that, I will be sorely tempted to pickup a Android phone for about the same money (Droid, Droid 2 or Droid 3 all seem to be available in the $30-50 range)

Aaron Z

demonlordoftheround 12-18-2013 04:43 PM

Re: No signal on Touch Pro 2 after hard reset
 
Flashing the stock Rom relocked the security (sim)?

aczlan 12-18-2013 04:49 PM

Re: No signal on Touch Pro 2 after hard reset
 
Quote:

Originally Posted by demonlordoftheround (Post 2201809)
Flashing the stock Rom relocked the security (sim)?

At the rainbow screen it still said "Security Unlocked" across the top the whole time, so I don't think so. I relocked the Hard SPL to see if that would get it to start seeing the network.

Aaron Z

aczlan 12-22-2013 09:13 PM

Re: No signal on Touch Pro 2 after hard reset
 
Fixed it. The MEID was corrupted and didn't match the MEID on the back of the phone like it used to.

Thanks all.

Aaron Z

Tinkerbell 12-23-2013 01:05 AM

Re: No signal on Touch Pro 2 after hard reset
 
Wow! Good catch. That must have been one crazy flash! Lol

Sent from my SCH-I605 on the PPCGeeks App

aczlan 12-23-2013 01:27 AM

Re: No signal on Touch Pro 2 after hard reset
 
Quote:

Originally Posted by Tinkerbell (Post 2201919)
Wow! Good catch. That must have been one crazy flash! Lol

Not quite sure how that happened, but its fixed now...
Next on my list of things to do is to install a different texting program that handles MMS and contact PP in the morning to have them fix data for my line...

Aaron Z


All times are GMT -4. The time now is 02:40 PM.

Powered by vBulletin® ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
©2012 - PPCGeeks.com


Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0