PPCGeeks Forums HTC Arrive HTC HD2 HTC Thunderbolt HTC Touch Pro 2 HTC Evo 4G HTC Evo 3D Samsung Galaxy S II Motorola Droid X Apple iPhone Blackberry
Go Back   PPCGeeks > Windows Mobile > WM HTC Devices > HTC Titan

Notices



Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 01-26-2008, 03:23 PM
sandiegodude's Avatar
Regular 'Geeker
Offline
Pocket PC: Touch Pro
Carrier: Sprint
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 310
Reputation: 45
sandiegodude is just getting started
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Soft reset & 10 minute delay for EVDO/1XRT signal ROM 3.16

Every time I reset my mogul, it takes about 10 minutes to find a signal. This began happening after the 3.16 upgrade from 2.17.

I used vista and olipro v2 unlocker. I have not relocked my phone yet.

Should I try to re-flash?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 01-26-2008, 04:36 PM
supdawg's Avatar
Almost a VIP
Offline
Pocket PC: EVO
Carrier: Sprint
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 764
Reputation: 1162
supdawg is halfway to VIP status based on repsupdawg is halfway to VIP status based on repsupdawg is halfway to VIP status based on repsupdawg is halfway to VIP status based on repsupdawg is halfway to VIP status based on repsupdawg is halfway to VIP status based on repsupdawg is halfway to VIP status based on repsupdawg is halfway to VIP status based on repsupdawg is halfway to VIP status based on rep
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
I think last night I had that problem. I am soft resetting now. Will update back when I have service again.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 01-26-2008, 04:43 PM
supdawg's Avatar
Almost a VIP
Offline
Pocket PC: EVO
Carrier: Sprint
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 764
Reputation: 1162
supdawg is halfway to VIP status based on repsupdawg is halfway to VIP status based on repsupdawg is halfway to VIP status based on repsupdawg is halfway to VIP status based on repsupdawg is halfway to VIP status based on repsupdawg is halfway to VIP status based on repsupdawg is halfway to VIP status based on repsupdawg is halfway to VIP status based on repsupdawg is halfway to VIP status based on rep
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Well... I booted up fine then it appeared to immediately grab 1x then an EV signal. I clicked on HTC Home and tried to update the weather. It said dialing #777 and got hung. In a few seconds. my S2u2 kicked in and it appeared like I was calling #777, but the phone was unresponsive. I had to soft reset again...

The 2nd reset, I started PIE first, and it worked as normal..

Kinda quirky.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 01-26-2008, 04:53 PM
TopGun2000's Avatar
N00b
Offline
Pocket PC: PPC6800 Mogul
Carrier: Sprint
Location: PRK
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 33
Reputation: 5
TopGun2000 is a n00b
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
i had the same problem, probably reflashing won't help
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 01-26-2008, 05:09 PM
themuffinman's Avatar
Shop smart, shop S-MART!!
Offline
Pocket PC: Evolte, Gnex
Carrier: Sprint
Location: Jonesboro Ga
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,387
Reputation: 2615
themuffinman is a VIPthemuffinman is a VIPthemuffinman is a VIPthemuffinman is a VIPthemuffinman is a VIPthemuffinman is a VIPthemuffinman is a VIPthemuffinman is a VIPthemuffinman is a VIPthemuffinman is a VIPthemuffinman is a VIP
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by sandiegodude View Post
Every time I reset my mogul, it takes about 10 minutes to find a signal. This began happening after the 3.16 upgrade from 2.17.

I used vista and olipro v2 unlocker. I have not relocked my phone yet.

Should I try to re-flash?
Try this, go to your phone settings and switch from automatic to sprint only and that should work. Everytime you reset should connect right away.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 01-26-2008, 05:46 PM
neodorian's Avatar
Halfway to VIP Status
Offline
Pocket PC: Sprint Touch Pro
Carrier: Sprint
Location: Baltimore, MD, USA
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 620
Reputation: 265
neodorian is becoming a PPCGeeks regularneodorian is becoming a PPCGeeks regularneodorian is becoming a PPCGeeks regular
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by themuffinman View Post
Try this, go to your phone settings and switch from automatic to sprint only and that should work. Everytime you reset should connect right away.

My main issue with this is that I normally roam freely on Verizon and that really helps in places like the DC metro where there is only Verizon service. It sucks to be mid-download or reading a website only to lose signal in the tunnels now. I used to be just fine.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 01-27-2008, 06:42 PM
sandiegodude's Avatar
Regular 'Geeker
Offline
Pocket PC: Touch Pro
Carrier: Sprint
Threadstarter
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 310
Reputation: 45
sandiegodude is just getting started
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Sprint Only mode still lags to get any signal (approx 3-5 min now)
I have now reflashed with a vista machine and a xp pro machine. both with different download sources of the 3.16 ROM update. Do I need to "relock" the phone for it to work properly?
Reply With Quote
Reply

  PPCGeeks > Windows Mobile > WM HTC Devices > HTC Titan

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


All times are GMT -4. The time now is 12:25 PM.


Powered by vBulletin® ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
©2012 - PPCGeeks.com