PPCGeeks Forums HTC Arrive HTC HD2 HTC Thunderbolt HTC Touch Pro 2 HTC Evo 4G HTC Evo 3D Samsung Galaxy S II Motorola Droid X Apple iPhone Blackberry
Go Back   PPCGeeks > Windows Mobile > WM HTC Devices > HTC Apache > HTC Apache Development

Notices



Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 08-28-2008, 11:47 PM
bjeff05ster's Avatar
Lurker
Offline
Pocket PC: Apache
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 9
Reputation: 0
bjeff05ster is a n00b
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Red face Error 100/150 loading ROms

Hi
Discovered the kitchens a few days ago. Tried to upgrade a few times and kept getting "error 150 Wrong device" on all but the official Telecom Rom.
After a bit of checking it seemed theb V1.0 of bootloader was the problem so I tried the upgrade in "BootloaderFix" .
It upgraded me to V1.02 but now I can't load any ROMS I get either Error 100 or 150 depending which one I try.

Can anyone help?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 08-29-2008, 12:13 AM
PDAPhoneJunkie's Avatar
My ROMS On My Site
Offline
Pocket PC: Vogue
Carrier: Verizon
Location: USA
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,339
Reputation: 2749
PDAPhoneJunkie is a VIPPDAPhoneJunkie is a VIPPDAPhoneJunkie is a VIPPDAPhoneJunkie is a VIPPDAPhoneJunkie is a VIPPDAPhoneJunkie is a VIPPDAPhoneJunkie is a VIPPDAPhoneJunkie is a VIPPDAPhoneJunkie is a VIPPDAPhoneJunkie is a VIPPDAPhoneJunkie is a VIP
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: Error 100/150 loading ROms

Hi. Are you using the WM6.1 kitchen? Make s you select the right REV version and you might want to use No_Id drivers.
__________________
PDAJ's ROMs & Tutorials, ROMs for Apache, Titan & Vogue.

If you enjoy my work or I have helped you out, and you want to send some love my way... it's appreciated but not required.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 08-29-2008, 01:54 AM
bjeff05ster's Avatar
Lurker
Offline
Pocket PC: Apache
Threadstarter
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 9
Reputation: 0
bjeff05ster is a n00b
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: Error 100/150 loading ROms

Thanks
I.m using 6.1 and newly installed (and updated) kitchen, tried standard and no_id, neither worked b4 I changed the bootloader and neither work now both say its wrong device
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 08-29-2008, 02:21 AM
PDAPhoneJunkie's Avatar
My ROMS On My Site
Offline
Pocket PC: Vogue
Carrier: Verizon
Location: USA
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,339
Reputation: 2749
PDAPhoneJunkie is a VIPPDAPhoneJunkie is a VIPPDAPhoneJunkie is a VIPPDAPhoneJunkie is a VIPPDAPhoneJunkie is a VIPPDAPhoneJunkie is a VIPPDAPhoneJunkie is a VIPPDAPhoneJunkie is a VIPPDAPhoneJunkie is a VIPPDAPhoneJunkie is a VIPPDAPhoneJunkie is a VIP
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: Error 100/150 loading ROms

Do you have the REV set to v1.02?
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 08-29-2008, 02:37 AM
bjeff05ster's Avatar
Lurker
Offline
Pocket PC: Apache
Threadstarter
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 9
Reputation: 0
bjeff05ster is a n00b
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: Error 100/150 loading ROms

Yep definitely changed the REV to 1.02 (on all attempts) sorry meant say that in last reply.
I've tried a couple of diffeernt cooked roms (beyond the official one) and all tell me I'm trying to use the wrong ROM for the device - all except the bootloaderfix -which i did run a second time and it still left me with v1.02.
Thanks for the reponse having spent lots of time searching this form I have to say you guys are doing a fantastic job
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 08-29-2008, 03:07 AM
gguruusa's Avatar
Deep Thinker
Offline
Pocket PC: Tin Can
Carrier: Atomic Vibration
Location: Mountain top
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 3,252
Reputation: 4726
gguruusa should be added to the payroll for their contributionsgguruusa should be added to the payroll for their contributionsgguruusa should be added to the payroll for their contributionsgguruusa should be added to the payroll for their contributionsgguruusa should be added to the payroll for their contributionsgguruusa should be added to the payroll for their contributionsgguruusa should be added to the payroll for their contributionsgguruusa should be added to the payroll for their contributionsgguruusa should be added to the payroll for their contributionsgguruusa should be added to the payroll for their contributionsgguruusa should be added to the payroll for their contributions
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: Error 100/150 loading ROms

Quote:
Originally Posted by bjeff05ster View Post
Hi
Discovered the kitchens a few days ago. Tried to upgrade a few times and kept getting "error 150 Wrong device" on all but the official Telecom Rom.
Link to official Telecom Rom, please.
__________________
Grammar: The difference between knowing your shit and knowing you're shit.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 08-29-2008, 04:34 AM
bjeff05ster's Avatar
Lurker
Offline
Pocket PC: Apache
Threadstarter
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 9
Reputation: 0
bjeff05ster is a n00b
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: Error 100/150 loading ROms

The link is Telecom New Zealand: http://www.telecom.co.nz/binarys/apa...-2-release.zip
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 08-29-2008, 08:20 PM
bjeff05ster's Avatar
Lurker
Offline
Pocket PC: Apache
Threadstarter
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 9
Reputation: 0
bjeff05ster is a n00b
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: Error 100/150 loading ROms

I'm still trying to unbrick this. I've looked at the output from mtty command after the bootloader fix.
My FAT2 size is larger than in the instructions ie 2c70000 vs 2900000
which i suspect puts me beyond the 64k limit and thus is causing the error message
Am i close can i change this? the output is pasted here?
USB>task 28 55aa
task 28 55aa
Wait..
DOCInfoTableinitHW+
Binary0 Size: 0x100000
FAT0 Size: 0x4000000
FAT1 Size: 0xA00000
FAT2 Size: 0x2C70000
All Size: 0x7770000
FAT0_ADDR=0x100000,FAT1_ADDR=0x4100000,FAT2_ADDR=0 x4B00000

Cheers Bernie
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 08-30-2008, 12:35 AM
bjeff05ster's Avatar
Lurker
Offline
Pocket PC: Apache
Threadstarter
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 9
Reputation: 0
bjeff05ster is a n00b
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: Error 100/150 loading ROms

Well now i found the c:\RUU.LOG and this the last few lines from the no_id utiility in the bootloader fix. This is the last few lines but there were several "cant find USB port".
I'm running this on VISTA do i need to find a XP machine instead?

16:23:08:502 [msg] : Open USB and COM Port Error. [2]
16:23:08:518 [msg] : Update Image. CE : [4], MSystem : [2], Radio : [1]
16:23:14:258 [msg] : Check Ac in BL mode. AC : [2]
16:23:15:772 [msg] : IsBL. BL : [1]
16:23:15:850 [msg] : =============================================
16:23:15:850 [msg] : START UpdateRadio !
16:23:15:850 [err] : Check SecurityPassword Error.
16:23:15:865 [msg] : START UnInitialization !
16:23:15:865 [msg] : END UnInitialization !
16:23:15:928 [msg] : IsBL. BL : [1]
16:23:15:928 [msg] : START BackCEMode !
16:23:15:943 [err] : BL Set BackCE Flag Error.

Any help or advice appreciated
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 08-30-2008, 02:20 AM
bjeff05ster's Avatar
Lurker
Offline
Pocket PC: Apache
Threadstarter
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 9
Reputation: 0
bjeff05ster is a n00b
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: Error 100/150 loading ROms

So now i copied the telecom nbf files into the bootloader fix directory and got the following log :
16:43:46:937 [msg] : Version : [2.20].
16:43:46:953 [msg] : Config Info : [658065],[1],[0],[0],[1],[0],[0],[1],[0].
16:43:53:317 [msg] : Current Not in CE Mode or in CE Mode but ActiveSync Not Connected.
16:44:03:327 [msg] : Disconnect ActiveSync .... [1]
16:44:03:327 [msg] : Start Get Connect Port.
16:44:06:166 [msg] : Current in BL Mode. Open Port : [\\?\usb#vid_045e&pid_00ce#5&3478afd2&0&2#{25dbce51-6c8f-4a72-8a6d-b54c2b4fc835}] OK.
16:44:07:726 [msg] : START BackBLMode !
16:44:08:584 [msg] : END BackBLMode !
16:44:08:584 [msg] : Device BL VER : [1.02 ] [].
16:44:08:584 [err] : Device ModelID Error.
16:44:08:599 [err] : Image BL Error.
16:44:08:599 [msg] : START UnInitialization !
16:44:08:599 [msg] : END UnInitialization !
Reply With Quote
Reply

  PPCGeeks > Windows Mobile > WM HTC Devices > HTC Apache > HTC Apache Development

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


All times are GMT -4. The time now is 12:28 PM.


Powered by vBulletin® ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
©2012 - PPCGeeks.com